Cateva sfaturi pentru soferii opriti de Politia Rutiera

In cazul in care va deplasati cu masina si sunteti trasi pe dreapta de catre agentii de la Politia Rutiera este bine sa stiti cateva lucruri:

1. Politistul care v-a oprit trebuie sa se prezinte. Aveti dreptul sa-i cereti legitimatia, iar el este obligat sa v-o arate. Retineti numarul actului.

2. Politistul trebuie sa va comunice si motivul opririi. Nu puteti fi sanctionat decat pentru acel motiv (exceptie fac diferite neregularitati gasite ulterior, de genul ITP expirat, lipsa asigurarii, lipsa rovinietei, portul de arme albe etc).

3. Daca sunteti opriti de un filtru de politie, aveti dreptul sa cereti echipajului ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data, orele pentru care actiunea a fost autorizata, strazile pe care actioneaza si numele politistilor.

4. Pe tichetul de amenda trebuie sa semnati in doua locuri: unul, prin care recunoasteti fapta si al doilea - ca luati la cunostinta de contraventie. Sunteti liberi sa semnati doar pentru a lua la cunostinta amenda si sa nu va recunoasteti fapta pentru care ati fost taxat. Astfel, il veti convoca pe politist la tribunal, sub asistenta juridica competenta.

5. Daca ati fost surprins de aparatul radar puteti solicita politistilor din echipaj sa va prezinte:

a. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina dotata cu un astfel de aparat. Actul trebuie sa aiba vizele la zi;

b. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria acestuia;
C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne, cu vizele la zi;

d. Daca este nevoie, le puteti cere sa va arate “ordinul de serviciu”. Acesta este un fel de foaie de parcurs in care apar toate locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea respectiva.

6. Si cel mai important este ca, atunci cand sunteti oprit de agentii Politiei Rutiere, nu este nevoie sa va dati jos din masina.

via : http://www.4-cars.ro/Articol.aspx?id=141&title=Cateva-sfaturi-pentru-soferii-opriti-de-Politia-Rutiera

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu