HOTIA FIRMELOR ce ridica masinile parcate ilegal TREBUIE OPRITA !!!

Doamne in ce tara de hoti traim!!! Cine o sa puna vreodata legea sa lucreze in tara asta! Cum pot fi incalcate drepturile constitutionale, asa ca sa se imbogateasca cine trebuie! Hotiiiiiiiii ! Traim intr-o tara de hoti ! Domnule Basescu ati promis lege si legea e calcata in picioare in fiecare zi! Ce tara de pungasi ordinari!
Constitutia prevede dreptul la proprietate ! Si atunci prin ce mod,in ce temei legal, un consiliu local poate sa dea dreptul unei firme sa ridice masinile? Si mai mult sa le valorifice dupa 30 de zile ???? http://www.gardianul.ro/index_blank.php?pag=news_print&id=135616&catid=&p=

" Si avocatii Gheorghe Piperea si Florentin Sorescu acuza incalcarea dreptului constitutional la proprietate privata. “Daca intr-adevar termenii contractului prevad ca autoturismul ridicat sa fie vandut dupa 30 de zile, avem de-a face cu un abuz flagrant. Este vorba despre incalcarea dreptului constitutional la proprietate privata si acest fapt trebuie atacat fara intarziere in contencios administrativ!”, ne-a declarat Gheorghe Piperea. Avocatul pitestean Florentin Sorescu este de aceeasi parere. “Hotarârea Consiliului Local, prin care o masina parcata intr-un loc in care nu este specificat faptul ca este oprirea interzisa, este abuziva. Insa, si mai abuziva este modalitatea prin care primariile scot la licitatie autoturismele nerevendicate in termen de 30 de zile de catre proprietari. Pentru a se elimina aceasta initiativa abuziva, Hotarârea Consiliului Local trebuie atacata pe fond, in contencios administrativ”, a conchis avocatul. Adresandu-se in justitie, proprietarii nu au cum sa piarda, spun avocatii. “Orice persoana care afla ca masina i-a fost vanduta trebuie sa faca o adresa catre primarie si sa obtina confirmarea actului, dupa care va deschide proces pentru daune aratand ca primaria nu putea sa intre legal in posesia autovehiculului sau”, ne-a explicat Urban. El sustine ca edilul de sector s-a pripit semnand hotararea in forma actuala. “Chestiunea a vizat probabil aspectul psihologic, si anume sa-i determine pe oameni sa nu mai parcheze ilegal, dar autoritatile locale s-au pripit luand aceasta masura, iar prefectul are posibilitatea sa le conteste”, adauga Urban."

In Ploiesti, in Timisoara, prefecturile locale au atacat in instanta hotararile locale. Da, parcam ilegal pentru ca nu avem unde sa parcam. Si nu avem unde sa parcam pentru ca "domnii" de la primariile de sectoare nu au construit nici o parcare ! Mai mult, nici un leu luat din aceste ridicari ilegale, nu intra in bugetul local. Schema simpla pentru imbogatirea cui trebuie si pentru spaga plasata la primarie, acolo unde trebuie.
Firma ridica masina, boul plateste amenzile care ajung sa insemne un salariu mediu, primarul isi ia spaga linistit si asa mai departe! Pentru ca sa nu fiti suficienti de naivi sa credeti ca banii nu se intorc cumva si in buzunarul celor din primarie. Macar acolo de o masina ceva.

Dreptul la proprietate este un drept constitutional! Si masina este proprietatea cetateanului! Se aude? A auzit vreun smecher din primarie , vreun smecher care are firma de ridicat masini, de dreptul asta?
Domnule Primar General, dumneavoastra ati auzit de acest drept?

Mai jos aveti articole din ziare care arata hotia firmelor de ridicat masini, dar si hotia celor care au hotarat ca acestea au acest drept.

"Ridicarea masinilor in Sectorul 6 de pe partea carosabila a drumurilor publice se face in mod abuziv!

Regulamentul de aplicare a H.C.L. S6 nr 14/29.01.2009 contine procedurile care trebuie urmate la ridicarea unei masini care stationeaza ilegal in Sectorul 6. Acestea sunt descrise in urmatoarele articole:

Art.12. Operatiunile de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a
autovehiculelor sau vehiculelor se executa numai de catre operatorul autorizat care a obtinut
atribuirea contractului de achizitie publica. Aceste operatiuni se pot realiza numai in
prezenta agentului comunitar in baza Notei de constatare intocmita de catre acesta.
Art.13. Operatiunile de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a
autovehiculelor sau vehiculelor se realizeaza pe baza procesului verbal de contraventie
intocmit de agentul constatator din cadrul Politiei Comunitare a Sectorului 6 sau de catre
agentul constatator din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti prin care
s-a dispus ridicarea autovehiculului sau vehiculului, pe baza fotografiilor martor.
Art.14. Nota de constatare aprobata prin ANEXA NR. 3 a prezentei hotarari, va fi
intocmita de agentul comunitar si semnata de operatorul autorizat. Nota de constatare va
cuprinde in mod obligatoriu marca, modelul, culoarea si numarul de inmatriculare al
autovehiculului sau vehiculului, locul si starea fizica a acestuia. Nota de constatare se va
intocmi in 3 exemplare (autocopiante si culori diferite) si vor fi inseriate. Originalul va
ramane la agentul comunitar, iar celelalte doua copii ale notei de constatare se vor inmana
operatorului autorizat. Operatorul autorizat va preda la eliberare o copie detinatorului legal al
autovehiculului sau vehiculului.
Se ridica cu prioritate autovehiculele sau vehiculele care obstructioneaza traficul rutier,
blocheaza accesul in institutii publice etc.
Prin nota de constatare se va dispune eliberarea domeniului public, ocupat abuziv.
Dupa efectuarea operatiunilor de ridicare, agentul comunitar, prin dispecerat, este
obligat sa anunte Dispeceratul Politiei Comunitare de masura dispusa prin nota de constatare.

Conform art. 12 si 14, autovehiculul stationat ilegal poate fi ridicat NUMAI in baza Notei de constatare intocmita de agentul comunitar, nota prin care se dispune eliberarea domeniului public ocupat abuziv. Ei bine, pe partea carosabila a drumurilor publice agentul comunitar nu are competenta de a constata si de a dispune nimic. Singurii in masura sa faca acest lucru sunt politistii rutieri, conform Art. 177 R.A. OUG 195/2002. Intocmirea Notei de constatare de catre agentul comunitar este o prostie, iar dispunerea ridicarii masinii prin nota respectiva este abuziva.

Conform art. 13 din H.C.L. S6 nr 14/29.01.2009 , ridicarea masinii se realizeaza pe baza procesului verbal de contraventie, pe care ar trebui sa il intocmeasca politistul rutier in cazul ridicarii autovehiculului de pe partea carosabila. Acest articol al H.C.L. S6 nr.14/29.01.2009 pur si simplu nu poate fi respectat, conf. art. 109 alin. 2 si 3 din OUG195/2002 procesul verbal de constatare a contraventiei neputand fi intocmit inainte de ridicarea masinii din cauza ca nu se cunoaste cine este contravenientul.

Avand in vedere cele de mai sus, cei carora le-au fost ridicate masinile din Sectorul 6 au doua posibilitati:

1 – daca au trecut mai putin de 15 zile de la intocmirea procesului verbal, acesta poate fi contestat la judecatorie pe motiv ca dispunerea ridicarii autovehiculului a fost abuziva (chiar daca stationarea a fost neregulamentara). De obicei agentul care intocmeste pv-ul nu mentioneaza nimic de masura tehnico-administrativa dispusa (ridicarea masinii), incalcand si prevederile art. 180 alin. 1 din OUG 195/2002. Mai mult, in cazul in care contraventia a fost inregistrata cu un mijloc tehnic certificat procesul verbal ar trebui sa fie intocmit pe formularul din anexa 1D, dar de cele mai multe ori este intocmit pe formularul din anexa 1A incalcandu-se prevederile art. 181 alin. 1 din OUG 195/2002.

2 – in cazul in care au trecut mai mult de 15 zile de la data intocmirii procesului verbal sau daca plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei a fort respinsa, poate fi data in judecata firma Ilcor Auto Eco pentru ridicare abuziva a masinii. Ei ridica masinile in baza unei note de constatare emisa de politia rutiera, nota de constatare la care nu se face referire in HCL S6 nr.14 si care nu ii este inmanata proprietarului la ridicarea masinii conf. art. 14. In plus Ilcor Auto Eco ridica masini fara a tine cont de faptul ca pv-ul de constatare a contraventiei nu exista la momentul ridicarii. Neexistenta pv-ului la acel moment se dovedeste foarte simplu, ora intocmirii procesului verbal si ora constatarii contraventiei (identica cu cea din nota de constatare) fiind inscrise pe acelasi proces verbal."

Citeste si alte articole pe aceasta tema Parcarea ilegala, mina de aur pentru firmele gunoierilor http://stiri.rol.ro/content/view/173866/2/
http://www.romanialibera.ro
http://www.ziare.com/9_masini_pe_un_loc_de_parcare_in_Capitala-666625.html
O agresivă campanie de ridicare a maşinilor parcate ilegal se desfăşoară în patru sectoare ale Capitalei. Firmele care operează „arestările” încasează sume exorbitante de la şoferi, dar nu dau mai nimic la bugetele locale. Iar lipsa parcărilor le oferă o afacere sigură.
http://bogdanbarliga.blogspot.com/2009/05/ridicarea-masinilor-parcate-ilegal-sau.html
http://www.romanialibera.ro/a131980/parcarea-ilegala-mina-de-aur-pentru-firmele-gunoierilor.html
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/amenzile-pentru-parcari-ilegale-sunt-nule
http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/deschidere-editie/caracatitele-lui-mazare-declarate-ilegale-de-justitie.html
http://soferul.wordpress.com/2009/05/27/afaceri-pe-nervii-nostri/
http://boldfrank.wordpress.com/2009/05/19/luati-le-banii-la-fraieri/
http://www.romanialibera.ro/a154496/parcari-ca-in-est-amenzi-ca-in-vest.html

http://stiri.acasa.ro/articole/social/Vanzarea-autovehiculelor-nerevendicate-in-30-de-zile-contestata

semneaza petitia on-line pentru oprirea acestor abuzuri !
Green Revolution

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu