Camatarii, o caracatita care a otravit Romania

Trafic de carne vie, tilharii, camatarie, proxenetism si chiar crima. Intr-un cuvint: “teroare”. Astfel s-ar putea descrie ceea ce au instaurat in Capitala, ani de-a rindul, fratii Sile si Nutu Camataru. O adevarata caracatita mafiota, cu aproape 500 de membri, care a guvernat lumea interlopa a Capitalei si a reusit sa-si intinda tentaculele cu sprijinul unor oameni puternici - lideri politici, magistrati, politisti, persoane publice. Pe parcursul ultimului an de ancheta in presa au aparut mai multe nume de politisti care i-ar fi favorizat pe Camatari. Cum ar raspune insa de tergiversarea anchetelor care au favorizat dezvoltarea unui astfel de clan oamenii politici sau procurorii si magistratii carora le-au trebuit nu mai putin de zece ani (1994-2004) pentru a da un verdict intr-un dosar instrumentat de politie, in care erau dovedite mai multe tilharii comise de Nutu si Sile Camataru.
Vasile si Ion Balint (cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru) intruchipeaza “mafia”. Doi frati crescuti intr-unul dintre cele mai rau-famate cartiere ale Capitalei - Ferentari - au ajuns persoane influente, care au reusit sa stringa averi fabuloase cu ajutorul terorii si al crimei. Nu ar fi izbutit insa niciodata daca nu ar fi fost tolerati de persoane puternice, iar aici nu poate fi vorba despre politistii Viorel Pauliuc si Robert Herghelegiu, singurii arestati pentru ca i-ar fi favorizat pe Camatari. Nutu si Sile Camataru au sustinut, chiar si in fata instantei care ii judeca acum, ca au reusit sa-si faca relatii printre persoane aflate “la putere”.
Una dintre acestea e fostul senator PSD Vasile Duta, membru al Comisiei de abuzuri din Senat. Senatorul a aparut pe o caseta filmata in timp ce se delecta cu mai multe prostituate ale celor doi frati. Cu toate ca se zvonise deja ca a avut legaturi cu Sile si Nutu Camataru, senatorul a participat la audierea celor doi in comisie.
Chiar si numele fostului premier Adrian Nastase a fost vehiculat in increngatura de “relatii sus-puse” ale membrilor clanului, in legatura cu o “afacere” imobiliara.
Alt prieten al Camatarilor se pare ca este presedintele PNG, Gigi Becali. La audierea de la Comisia de abuzuri a Senatului, Nutu Camataru declara: “Gigi este prietenul meu, de cite ori am avut bani si chiar daca nu am avut si a apelat la mine am luat de la cumetri si i-am dat cind a avut nevoie sa-si plateasca oamenii. (...) L-am ajutat cu ce am putut si l-as ajuta si in continuare. Ii dadeam, daca vroia, si un copil”, a continuat el.
Bineinteles, Becali a negat orice relatie financiara cu Nutu si Sile.
Si numele chestorului Zaharia Toma, fostul secretar de stat al MAI, cunoscut drept unul dintre oamenii de incredere ai premierului Nastase, a fost rostit de Nutu Camataru in fata anchetatorilor. Nutu a declarat ca generalul era un client fidel al restaurantului sau Calypso - unde, in schimbul unor “servicii”, acesta ar fi luat masa
pe gratis.
Intr-o depozitie facuta in fata instantei, Nutu Camataru a mentionat si alti oameni puternici, pe care i-a numit “prieteni” ai sai: Virgil Ardelean (seful Directiei de Informatii si Protectie Interna a MAI), Nicoale Berechet (secretar de stat in MAI), Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea. Evident, toti cei amintiti au negat cu vehementa declaratiile acestuia.

Restul articolului pe site-ul Evenimentul zilei

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu