PSD - o mare de mafioti!

vezi pentru mai multe evenimentulzilei

Sala de sport ridicata la Lancram, linga mormintul marelui poet si filozof Lucian Blaga, incalca nu doar dorinta testametara a acestuia, ci si legile. Sala inclusa in programul guvernamental nu este cu nimic mai breaza decit orice alta constructie ridicata fara sa fie respectata legislatia in constructii si cea care protejaza monumentele istorice. “Evenimentul zilei” va prezinta modul in care, sub guvernarea PSD, firmele si autoritatile statului au sfidat legea pentru ca Adrian Nastase sa cistige pariul salilor de sport.In graba lor de a pune in practica Programul guvernului PSD “Sali de sport” si de a-l ajuta pe Adrian Nastase sa cistige pariul pus cu Ion Tiriac pe o limuzina Mercedes, autoritatile din judetul Alba au demarat constructia in preajma unui monument, fara a avea documentatia necesara. Sala de sport ridicata la Lancram, la zece metri de mormintul lui Blaga, a fost construita ilegal, fara avizele Comisiei Regionale a Monumentelor Istorice sau ale Ministerului Culturii si Cultelor. Mormintul poetului si filozofului, realizat de sculptorul Romul Ladea, este inregistrat in Lista Monumentelor Istorice inca din 1992 (cod AB01-D0013). Mai mult, potrivit Enciclopediei Romaniei din 1938, coordonata de prof. Dimitrie Gusti, si biserica cimitirului din Lancram este monument istoric, intrucit in secolul al XVI-lea a fost rezidenta episcopala.

Padurile vrincene s-au transformat, in ultimii ani, intr-o zona de ocupatie, ele fiind invadate de hotii de lemne. Acestia, in complicitate cu “procesatorii” locali ai lemnului, s-au imbogatit. Ultimele controale efectuate in Vrancea de Directia Fond Forestier a Regiei Nationale a Padurilor au scos la iveala pagube de peste un milion de euro numai in padurile statului. In urma verificarilor, au fost facute sesizari penale pe numele mai multor silvicultori, acuzati ca s-au coalizat cu hotii si exploatatorii de lemn.Alte nereguli cu privire la exploatarea lemnului, de aceasta data in documente, au fost depistate in ianuarie, in urma unei verificari a Corpului de Control al ministrului agriculturii. Daca in unele zone s-a taiat “la ras”, in altele virsta arborilor de valoare a fost imbatrinita in acte ori s-au taiat selectiv copacii din esentele cele mai cautate la export, respectiv cires si stejar. In citeva zone, taierile au schimbat forma reliefului, solul degradindu-se in special pe versantii cu probleme.S-au furat esente scumpe.La control au participat peste 80 de silvicultori, care au luat padurea “la picior” si au descoperit numai in trei ocoale silvice - Focsani, Gugesti si Soveja - peste 7.000 de cioate provenite din taieri ilegale, care totalizeaza 2.500 de mc de lemn, la o valoare de piata de 1,5 milioane de dolari. Daca in unele cantoane silvice au fost descoperite lipsuri in limite legale sau nu s-a gasit vreun copac taiat ilegal, in alte zone au fost numarate chiar si peste 1.500 de cioate. In Ocolul Silvic Focsani, padurarii nu au putut sa justifice 83% din taieri, adica peste 415 metri cubi de lemn.
Potrivit directorului Directiei Silvice Focsani, Laurentiu Dumitrache, padurarii nu sint straini de furtul de lemn, dat fiind ca au fost recoltati si marcati ilegal doar arborii cu o valoare economica superioara. “Recunosc ca toti acesti oameni care au taiat ilegal au fost ajutati si de cadrele noastre. Lipsa de masa lemnoasa e pe specii serioase - cires cu diametru de
50-60 de centimetri; nu s-au incurcat cu lemn de foc! Din punctul meu de vedere, aceste lipsuri inseamna delapidare, asa ca vinovatii trebuie sa raspunda penal.
In padurile statului, situatia este relativ buna, desi s-au gasit si aici nereguli foarte mari, insa cele mai multe taieri irationale s-au facut in padurile private. Voi propune Regiei Nationale a Padurilor sa sisteze pe trei ani taierile din padurile private”, a declarat seful Directiei Silvice Focsani.

Miron Cozma a fost audiat, saptamina aceasta, de procurorii Parchetului General, intr-un dosar in care este cercetat pentru ca ar fi comandat, din Penitenciarul Rahova, “recuperarea” a peste 300.000 de dolari de la un cetatean arab. “Afacerea” a fost descoperita de serviciile secrete.Surse judiciare ne-au declarat ca fostul lider al minerilor a pus la cale “lovitura” impreuna cu prietenul si colegul lui de celula, Ion Titisor, zis Fane Spoitoru. Pentru a ajunge la omul de afaceri arab, cei doi detinuti de lux au apelat la Nutu Camataru, bun prieten cu Spoitoru. La rindul lui, seful Camatarilor a fost nevoit sa intervina pe linga Ninel Potirca, din Tirgiu-Jiu, cunoscut in lumea interlopa drept unul dintre cei mai temuti recuperatori, a carui banda controleaza centrul si vestul tarii.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a anuntat ca va deschide o ancheta impotriva a trei firme implicate in constructia de obiective in zonele afectate de inundatii.
Sulfina Barbu a aratat cu degetul chiar spre doi predecesori ai sai - Aurel Constantin Ilie si Speranta Ianculescu - spre vilele carora s-ar fi scurs o parte din miliardele alocate pentru construirea de diguri si amenajari de bazine hidrografice.Ministrul mediului, Sulfina Barbu, a anuntat ieri ca va dispune un control privind activitatea firmelor SC APASCO SA, Hidroconstructia, RECON Oradea si SOCOT SA pentru a vedea cum s-au folosit banii destinati repararii breselor si a digurilor afectate de inundatii.
Barbu a afirmat ca in urma controlului, care va incepe marti, se va determina clar cum au fost folosite cele 1.520 de miliarde de lei din banii publici. “Sint lucrari incepute in 1977 care, in 2005, sint in curs de executie”, a spus Sulfina Barbu. “In cele doua judete s-au investit, in ultimii patru ani, 35 de milioane de euro si uitati-va la efecte”, a spus Sulfina Barbu.
“Am mers pe “firul apei” si am gasit deja lucruri interesante. Am inteles ca s-au gasit chiar vile ale fostilor ministri ai mediului Aurel Constantin Ilie si Speranta Ianculescu”, a declarat ea. “Oamenii din niste comune, din Maneciu, au spus: “Da, am lucrat aici la vile, si materialele trebuiau duse la diguri””, a adaugat ea.

Si toate astea se descopera acum si s-au intamplat atunci cand Bombo ne trimitea pe toti in Congo...

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu