Citate celebre

Nu este niciodata prea tarziu ca sa ai o copilarie fericita. (Tom Robbins)

Copilarie- perioada a vietii umane, intermediara intre idiotia prunciei si nebunia tineretii- la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii. (Ambrose Bierce)

Cei mai multi oameni nu se maturizeaza, ci doar cresc. (Leo Rosten)

Maturizarea omului insemana sa-si recastige seriozitatea pe care a avut-o la joaca, atunci cand a fost copil. (Friedrich Nietsche)

Caracteristica omului imatur este ca vrea sa moara in mod nobil pentru o cauza, iar cea a omului matur este ca vrea sa traiasca umil pentru o cauza. (Wilhelm Stekel)

Pentru copii insisi, copilaria nu le aduce nici un fel de avantaje.(Kathleen Norris)

Cand copilariile mor, cadavrele lor se numesc adulti si intra in societate - un nume eufemistic pentru iad. (Brian Aldiss)

Secretul geniului este transferul spiritului copilariei in maturitate. (Thomas Henry Huxley)

Orice om care a reusit sa supravietuiasca copilariei sale, are suficienta informatie despre viata pentru tot restul zilelor sale. (Flannery O'Connor)

Astfel, ca un foc uitat, copilaria se poate aprinde din nou, oricand, in noi. (Gaston Bachelard)

Copilaria dureaza toata viata. Ea se intoarce mereu pentru a insufleti sectiuni mari ale vietii de adult. Poetii ne vor ajuta sa gasim copilaria vie din noi, aceasta lume permanenta, durabila, de neclintit. (Gaston Bachelard)

Cu cat imbatranesc, cu atat simt mai profund ca putinele bucurii ale copilariei sunt cele mai bune pe care ti le poate da viata. (Ellen Glasgow)

Dar copilaria prelungita nu poate ramane un taram al zanelor si al povestilor ci devine un infern. (Louise A. Bogan)

Sunt convins ca, exceptand cateva cazuri extraordinare, o forma sau alta de copilarie nefericita este esentiala pentru formarea unor talente exceptionale. (Thornton Wilder)

Copilaria nu este numai copilaria pe care am trait-o intradevar dar si totalitatea impresiilor despre ea care s-au format in adolescenta si la maturitate. De aceea. copilaria pare lunga. Probabil fiecare perioada a vietii este multiplicata datorita reflectiilor despre ea in perioada urmatoare. (Cesare Pavese)

Copilaria este o lume de miracole si de uimire, a creatiei scaldate in lumina , iesind din intuneric, nespus de noua si proaspata si uluitoare. Copilaria se termina atunci cand lucrurile inceteaza sa ne mai mire. (Eugene Ionesco)

Un copil devine adult atunci cand isi da seama ca are dreptul sa si greseasca si ca nu trebuie sa aiba intotdeauna dreptate. (Thomas Szasz)

De ce vor copiii sa creasca si sa devina adulti? Fiindca ei isi dau seama ca vietile lor sunt limitate de imaturitate si concep starea de adult ca o conditie pentru mai multa libertate si pentru mai multe oportunitati. Dar ce nu pot, ce nu sunt lasati sa faca azi, in America, adolescentii, cei foarte saraci si cei foarte bogati? Mai nimic: ei pot face sex, pot avea droguri, pot avea copii, pot primi bani (de la parinti, de la Stat, prin crima). Pentru astfel de adolescenti starea de adult devine mai sinonima cu responsabilitate decat cu libertatea. Si, atunci, e o surpriza ca ei raman adolescenti? (Thomas Szasz)

Imaturitatea ii domina pe cei care o cauta. (Mary Reinhardt)

Politica este de obicei expresia activa a imaturitatii umane. (Vera Brittain)

Si la sfarsit - unul din Motto-uri in forma completa:

Iluminarea este iesirea omului din starea sa de imaturitate auto-impusa. Imaturitatea este incapacitatea de a-ti utiliza inteligenta fara a fi ghidat de o alta inteligenta. Aceasta imaturitate este auto-impusa atunci cand cauza ei nu este lipsa de inteligenta ci lipsa de hotarare si de curaj pentru a o utiliza fara indrumare. Trebuie sa ai curaj sa-ti utilizezi propria minte! (Immanuel Kant)

Kappa.ro - Primul portal din Romania

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu