Asa a cumparat Mitrea ziarele

O sursa dintr-o companie subordonata Ministerului Transporturilor (MT) a acceptat, sub protectia anonimatului, sa ne dezvaluie modul in care au fost impartiti banii publici catre mass-media.
Persoana, pe care o vom numi ?Sursa EVZ”, ocupa o pozitie-cheie intr-un departament legat de administrarea publicitatii. Ea ne-a furnizat informatii incendiare despre partea nevazuta a contractelor menite sa-i asigure lui Mitrea o imagine de ?baiat bun”. ?Cheia” mecanismului era chiar Directia Generala de Relatii cu Mass-Media (DGRMM), care pe vremea lui Miron Mitrea era condusa de Manuela Dumitru, actuala sefa de cabinet a acestuia.
?De la DGRMM veneau, pe cale verbala, liste cu ziarele cu care trebuia sa facem contracte de publicitate si cu valoarea contractelor. S-au ferit mereu sa dea ordine scrise si semnate la asemenea chestiuni”, ne-a declarat sursa noastra.
?Directorului general i se dicta lista de la Directia mass-media, iar slujbasii mai marunti trebuiau sa incheie contractele in cel mai scurt timp. (...) DGRMM avea grija sa anunte si ziarele despre portia care li se cuvenea”, ne-a marturisit Sursa EVZ.

?Ministerul s-a suparat pe ?Evenimentul zilei””

?Contractele de publicitate includeau clauze de confidentialitate, pentru a nu se putea afla exact cine si cit a dat sau a luat”, continua dezvaluirile din interiorul Ministerului Transporturilor.
?Campionul a fost, dupa cum lesne se poate banui, ziarul ?Adevarul” (n.r. - condus de actuala echipa de la ?Gandul”), la egalitate cu ?Evenimentul zilei” numai in 2002 si 2003.
In 2004, ministerul s-a suparat pe ?Evenimentul zilei” si ne-a indicat in mod expres sa nu cumva sa incheiem vreun contract de publicitate cu Expres SRL”, a mai precizat sursa noastra.
Aceasta mai spune ca pe lista beneficiarilor au fost ?Jurnalul National”, grupul Ringier (?Libertatea”, ?Pro Sport”, ?Capital”), ?Romania libera”, ?Ziua”, ?National”, ?Independent”, ?Ziarul”, ?Gardianul”, ?Dimineata”, ?Azi”, ?Cronica Romana”, ?Cotidianul” si ?Curentul”. Potrivit Sursei EVZ, sistemul de impunere a incheierii contractelor de catre minister a aparut in 2002 si a ajuns la paroxism in 2004.

Oameni noi, obiceiuri vechi

?In 2004, datorita campaniei electorale, presiunile au fost foarte mari, impunandu-se inclusiv contracte-fantoma pentru acoperirea unor cheltuieli de ?protocol” pesedist”, sustine sursa.

Aceasta ne-a rugat sa-i protejam identitatea, de teama unor eventuale represalii. ?Speram ca dupa alegeri sa nu-mi mai fie teama sa vorbesc despre asta.
Dar din pacate, desi s-au schimbat oamenii din conducere, lucrurile nu s-au schimbat”, marturiseste Sursa EVZ.

mai multe in evenimentulzilei

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

De citit astazi despre bolovanul Marga si plagiatorul Ponta