Sechestru pe averea unui baron PSD

BCR ii imputa fostului presedinte al PSD Ialomita, Gheorghe Savu, un credit bancar neachitat
Fostul presedinte al PSD Ialomita, Gheorghe Savu, trebuie sa plateasca, impreuna cu directorul fabricii de conserve Horticons Fetesti, Petre Gaidanov, 13,3 miliarde lei, fiind acuzati de management defectuos al societatii. Urmare unei cereri depuse de BCR Ialomita, instanta a incuviintat punerea sub sechestru asigurator a averii celor doi. In paralel, Prefectura Ialomita va deschide actiune in justitie impotriva fostului lider PSD pentru anularea unor titluri de proprietate pentru terenuri pe care Savu, in calitate de presedinte al Comisiei Judetene de Fond Funciar, si le-a atribuit in localitatea natala Balaciu.
Judecatorul sindic care se ocupa de falimentul fabricii de conserve Horticons din Fetesti a acceptat o cerere depusa de BCR prin care i se imputa lui Savu o parte din sumele ramase nerestituite de societate din credite acordate in anul 2002. Baronul local Gheorghe Savu, prin fiul sau, a obtinut de la banca un imprumut, banii fiind folositi pentru a cumpara actiuni la societatea scoasa la privatizare. In acelasi timp, directorul societatii Petre Gaidanov si fiica sa fac si ei credit la aceeasi banca pentru achitarea altor actiuni.
Alaturi de omul de afaceri Gheorghe Frangulea, care a platit 1,2 miliarde lei, cei trei devin proprietari ai fabricii. Din acest moment, prin inginerii financiare puse la cale de Savu si Gaidanov, societatea incepe sa acumuleze datorii peste datorii, acestea ajungand la momentul declararii falimentului, in anul 2004, la peste 275 miliarde lei.

mai multe pe www.evz.ro

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu