Nastase, DIP si reforma morala

Nastase si DIP exista pentru ca Iliescu i-a facut posibili. Geoana nu difera de ceilalti, pentru simplul motiv ca atat el, cat si oricare membru PSD de rand sau de vaza au stiut in ce fel de partid intra si au intrat tocmai de aceea. Si, cu toate ca alegatorii stiu cu cine au de-a face, posibilitatea ca PSD sa se reintoarca la putere este direct proportionala cu incapacitatea Aliantei pentru Dreptate si Adevar de a realiza idealurile promise ale dreptatii si adevarului. Problema este insa ca, desi nu s-a petrecut si nici nu se va petrece o reforma morala, institutiile democratiei (in particular Justitia) au inceput sa functioneze. Iar daca vor functiona si legile se vor aplica, va fi tot mai greu pentru zecile de mii de pesedisti sau nonpesedisti care vor sa faca o cariera asemanatoare cu a lui Nastase sau DIP sa-si realizeze aspiratiile. In societatea noastra, senzatia ca "asa nu se mai poate" devine pregnanta. Dar daca Nastase si DIP vor fenta din nou, inseamna ca se poate.

sursa ziarul Ziua , autor Dan PAVEL

Nimeni nu spune ca reactiile domnului Nastase par a avea o premisa psihologica de tipul "doar pentru un milion de para faceti atata gat? Pai daca v-as spune totul despre toti, ati iesi in strada". Si probabil lui Nastase i se pare putin un milion de dolari, i se pare nedrept sa fie acuzat pentru o suma "derizorie". Probabil i s-a parut ca nimeni nu va observa un mic milion. Pentru un om care vede Romania prin statistici, grafice si mai ales prin referentialele celor apropiati, diferenta dintre un milion de dolari si salariul mediu pe economie este exprimata in procente seci, nu in numarul de paini si penare.

Nimeni nu vede ca matusa dlui. Nastase a facut tranzactiile in 1999, cand PSD se afla in opozitie. Deci ca dl. Nastase nu a beneficiat financiar deloc in timpul cat a fost premier (asa ar fi putut sa spuna la conferinta de presa). Ar fi trist sa aflam ca dl. Nastase are si "matusi" mai tinere si prospere.

sursa ziarul Ziua , autor Red Apple

http://www.ziua.ro/display.php?id=191762&data=2006-01-16


Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu