Puteri vindecatoare
Ilie TUDOR, dupa “Formula As” http://www.natura.md
Sucul de cartofi
Se obtine, la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil.
Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, altfel el oxidandu-se rapid si pierzandu-si o parte din calitatile terapeutice. Studii recente au aratat ca sucul foarte proaspat de cartofi contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si... anticonceptionale.
Obezitate - o jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte foarte puternice de inhibare a apetitului alimentar. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire.
Hepatita virala A, B, C - se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism - se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut - sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul sezonului rece.
Cancerul gastric - se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se dilueaza cu suc de morcov. Efecte si mai puternice se obtin cu urmatoarea combinatie, care are o eficienta foarte mare si in cazul gastritei. Se face urmatorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.
Sucul de sfecla rosie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera acest suc drept unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei. Tuturor pacientilor slabiti, anemici sau care nu aveau pofta de mancare le prescria o cura cu acest suc, pe care il recomanda sa fie baut cu lingurita, pentru a avea efecte mai puternice.
Anemie, slabiciune generala a organismului - se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, in reprize, pe cat posibil inainte de masa cu minimum o jumatate de ora.
Gripa - se beau 1-2 pahare de suc de sfecla rosie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice si mareste rapid capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol cate un sfert de pahar de suc de sfecla rosie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 30 de zile si are o eficienta extraordinara in cazul alergiilor la polen si la praf.
O combinatie contra cancerului si leucemiei - se amesteca: 50 ml patrunjel + 100 ml sfecla + 400 ml morcov + 1 lingurita suc de lamaie. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile, in cure de minimum o luna.
Sucul de ceapa
Este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcov. Poate fi considerat un adevarat panaceu in bolile respiratorii, in diabet, in infectiile urinare si renale, precum si in anumite dereglari hormonale. Este un puternic antiinfectios, elimina parazitii intestinali, stimuleaza in mod deosebit activitatea rinichilor. Iata in continuare cateva dintre bolile in care este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapa se dizolva intr-un pahar de lapte. Se beau doua asemenea doze, dimineata si seara, pe stomacul gol. O cura dureaza minimum 10 zile. Preventiv, se administreaza copiilor expusi la infectia cu paraziti intestinali o doza la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumatate de pahar de lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc proaspat de ceapa.
Diabet - la o ora dupa masa, se beau 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei saptamani, timp in care, in cazul pacientilor insulino-dependenti, glicemia va fi verificata regulat, pentru a se ajusta doza zilnica de insulina.
Astm, bronsita, tuse - se amesteca doua linguri de suc de ceapa cu patru linguri de miere. Se administreaza acest remediu pe parcursul unei zile.
Infectii renale si urinare (cistita) recidivante - intr-un pahar de suc de morcov se adauga 2 linguri de suc de ceapa si 6 linguri de suc de telina. Se beau 2-3 asemenea doze pe zi, in cure de minimum doua saptamani.
Dereglari ale glandelor cortico-suprarenale - se bea sucul de mai sus (de la infectii renale): o doza pe zi, in cure de doua luni.
O combinatie puternic detoxifianta: 40 ml ceapa + 100 ml telina + 50 ml ridiche (neagra sau rosie). Se iau din acest suc cate 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor si detoxifiant al organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune in general.
Sucul de ridichi negre si rosii
Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are – veti vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru rinichi, pe care le curata rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile produse de intoxicarea lenta a organismului. In medicina manastireasca este la mare pret acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Reumatism - se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de anotimp.
Bronsita cronica - intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu dimineata.
Calculi biliari - se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.
Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie: 400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi (negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.
Sucul de varza
La fel ca si celelalte sucuri prezentate pana acum, este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate. Are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni. Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. Iata cateva dintre recomandarile terapeutice ale sucului de varza:
constipatie, prevenirea viermilor intestinali - se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.
Cancer al tubului digestiv - se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie strict vegetariana si preponderent crudivora.
Cancer la gat - se aplica tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.
Diabet - se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei.
Adenom de prostata - se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului urinar.
O combinatie pentru a slabi rapid: 200 ml varza + 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (cel de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), care are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 10 zile.
Sucul de cartofi
Se obtine, la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil.
Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, altfel el oxidandu-se rapid si pierzandu-si o parte din calitatile terapeutice. Studii recente au aratat ca sucul foarte proaspat de cartofi contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si... anticonceptionale.
Obezitate - o jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte foarte puternice de inhibare a apetitului alimentar. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire.
Hepatita virala A, B, C - se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism - se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut - sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul sezonului rece.
Cancerul gastric - se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se dilueaza cu suc de morcov. Efecte si mai puternice se obtin cu urmatoarea combinatie, care are o eficienta foarte mare si in cazul gastritei. Se face urmatorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.
Sucul de sfecla rosie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera acest suc drept unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei. Tuturor pacientilor slabiti, anemici sau care nu aveau pofta de mancare le prescria o cura cu acest suc, pe care il recomanda sa fie baut cu lingurita, pentru a avea efecte mai puternice.
Anemie, slabiciune generala a organismului - se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, in reprize, pe cat posibil inainte de masa cu minimum o jumatate de ora.
Gripa - se beau 1-2 pahare de suc de sfecla rosie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice si mareste rapid capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol cate un sfert de pahar de suc de sfecla rosie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 30 de zile si are o eficienta extraordinara in cazul alergiilor la polen si la praf.
O combinatie contra cancerului si leucemiei - se amesteca: 50 ml patrunjel + 100 ml sfecla + 400 ml morcov + 1 lingurita suc de lamaie. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile, in cure de minimum o luna.
Sucul de ceapa
Este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcov. Poate fi considerat un adevarat panaceu in bolile respiratorii, in diabet, in infectiile urinare si renale, precum si in anumite dereglari hormonale. Este un puternic antiinfectios, elimina parazitii intestinali, stimuleaza in mod deosebit activitatea rinichilor. Iata in continuare cateva dintre bolile in care este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapa se dizolva intr-un pahar de lapte. Se beau doua asemenea doze, dimineata si seara, pe stomacul gol. O cura dureaza minimum 10 zile. Preventiv, se administreaza copiilor expusi la infectia cu paraziti intestinali o doza la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumatate de pahar de lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc proaspat de ceapa.
Diabet - la o ora dupa masa, se beau 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei saptamani, timp in care, in cazul pacientilor insulino-dependenti, glicemia va fi verificata regulat, pentru a se ajusta doza zilnica de insulina.
Astm, bronsita, tuse - se amesteca doua linguri de suc de ceapa cu patru linguri de miere. Se administreaza acest remediu pe parcursul unei zile.
Infectii renale si urinare (cistita) recidivante - intr-un pahar de suc de morcov se adauga 2 linguri de suc de ceapa si 6 linguri de suc de telina. Se beau 2-3 asemenea doze pe zi, in cure de minimum doua saptamani.
Dereglari ale glandelor cortico-suprarenale - se bea sucul de mai sus (de la infectii renale): o doza pe zi, in cure de doua luni.
O combinatie puternic detoxifianta: 40 ml ceapa + 100 ml telina + 50 ml ridiche (neagra sau rosie). Se iau din acest suc cate 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor si detoxifiant al organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune in general.
Sucul de ridichi negre si rosii
Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are – veti vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru rinichi, pe care le curata rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile produse de intoxicarea lenta a organismului. In medicina manastireasca este la mare pret acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Reumatism - se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de anotimp.
Bronsita cronica - intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu dimineata.
Calculi biliari - se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.
Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie: 400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi (negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.
Sucul de varza
La fel ca si celelalte sucuri prezentate pana acum, este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate. Are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni. Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. Iata cateva dintre recomandarile terapeutice ale sucului de varza:
constipatie, prevenirea viermilor intestinali - se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.
Cancer al tubului digestiv - se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie strict vegetariana si preponderent crudivora.
Cancer la gat - se aplica tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.
Diabet - se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei.
Adenom de prostata - se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului urinar.
O combinatie pentru a slabi rapid: 200 ml varza + 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (cel de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), care are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 10 zile.
Comments