Ganduri pur si simplu

1. Cel mai mare curaj care poate fi inchipuit e acela de a fi fericit!
Nimic mai riscant pe lumea aceasta. Si nimic care sa merite mai mult!

2. Aseara, la "starea vremii", am aflat ca Timpul va fi innorat si ca va ploua cu clipe.

3. Exista o singura varsta reala e cea a copilariei. Cine o pierde de-a lungul timpului inceteaza de a mai fi real, iremediabil scufundandu-se-n iluzie. "A fi copil" este o forma mai explicita a lui "a fi", tot asa cum "a fi" este o forma implicita a lui "a fi copil". Copilaria nu este o chestiune biologica, ci o problema de atitudine, de receptivitate mai degraba. Copilaria la care ma refer este varsta eternului, iar "a fi copil" este "a fi atemporal".

4. Ploua pentru ca firul de iarba sa creasca, iar firul de iarba creste pentru a exista ploaia.

5. Pe apele tremurande ale mintii corabii ciudate trec, ganduri purtand. Ce sunt reminiscentele decat epave scufundate partial intr-o memorie aparent inaccesibila?!

6. Educatia trebuie sa ne puna laolalta pe noi in noi. Ea trebuie sa priveasca omul ca intreg. Nu omul este facut pentru scoala, ci scoala este facuta pentru om. Scoala trebuie sa ii faca bine omului, ori omului nu ii poate fi bine decat atunci cand este una cu sine si in sine. Unitatea interioara este singura in masura sa ne furnizeze multumirea interioara.

7. Suferim uneori de acru de glas. Strepezim involuntar auzuri.

8. Paradoxal, vei deveni invunerabil abia atunci cand vei inceta sa te mai aperi. Accepta totul, iubeste, invata sa gusti incertitudinea, de nu vrei sa fii intreaga viata propriul tau castel de nisip!

9. Acolo, intre-ale noastre degete impreunate, se cuibarise un pui d-eternitate. Atunci, incercuindu-ne eterna-imbratisare, un intreg alai de clipe dantuiau nebune, prinse-n hora, aidoma petalelor de floare.
Aici, te-astept cu dor sa te intorci la mine, precum in nemurire e timpul, si ploaia in izvor. Acum, in sufletu-mi tristetile picura noapte, iar inima-mi se curma, asteptand cu-amar a tale soapte. De Iubire...

10. Nu dispera, te rog! Gandeste-te ca pana si muntii au depresiuni!

11. Prin noaptea de smoala un zeu somnambul se plimba pe-astfaltul strazii "Calea Lactee". Respirand neregulat, el vanturi furioase porneste. Din mana-i cea stanga felinarul de piatra atarna ciudat, luna pastrand ascunsa intransul. Pasii lui repezi scapara-n iasca cereasca si focuri ceresti se-abat pe Pamant, izbindu-l in tunete groaznice. In paturi, langa ferestre, copiii nu pot sa adoarma. Ei plapumi si-au tras peste cap si strans stau lipiti de mamele lor. Aici siguranta le este deplina si, ca prin minune, teama lor mare dispare deodata, topita fiind in caldura materna. Caci singure mamele, ele n-au teama de zei somnambuli ce respira neregulat.

12. Un imens Ocean ne inconjoara... de pretutindeni... mereu...

thanks Marina.

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu