Cercetatorii au descoperit gena tineretii fara batranete
O echipa de cercetatori din Statele Unite a descoperit o gena-cheie care explica de ce reducerea cantitatii de alimente contribuie la prelungirea vietii si la incetinirea procesului de imbatranire.
Studiul a fost publicat in revista Nature, iar identificarea genei a constituit un mare succes, dupa cum afirma si cercetatorul Martin Holzenberg de la institutul Insern din Paris. Cercetatorii concluzionasera de mai multa vreme faptul ca reducerea cu 60% a cantitatii de alimente consumate, in paralel cu mentinerea unui echilibru intre vitamine, minerale si nutrienti contribuie la prelungirea vietii cu pana la 40%. Acelasi regim are un rol important in reducerea riscurilor de cancer, diabet, maladii cardiovasculare, incetinind degenerarea creierului si a sistemului nervos, provocata de imbatranire. Oamenii de stiinta au vrut sa afle de ce animalele care consuma o cantitate de alimente mai mica decat cea obisnuita traiesc mai mult si au o forma fizica mai buna. In acest sens, specialistii au analizat un vierme de laborator minuscul, format din doar 1.000 de celule. Referitor la gena descoperita, Martin Holzenberg a precizat ca pana acum nu se cunostea legatura dintre reducerea cantitatii de alimente si cresterea longevitatii. "Aceasta gena, singura absolut indispensabila pentru ca reducerea cantitatii de alimente sa influenteze longevitatea, este un "maestru al jocului" care regleaza celelalte genea��, a afirmat Holzenberg. Pe baza descoperirii facute, cercetatorii ar putea crea o gama de medicamente care sa contribuie la prelungirea vietii.
Cl. Marcu
Sursa: Gardianul
Studiul a fost publicat in revista Nature, iar identificarea genei a constituit un mare succes, dupa cum afirma si cercetatorul Martin Holzenberg de la institutul Insern din Paris. Cercetatorii concluzionasera de mai multa vreme faptul ca reducerea cu 60% a cantitatii de alimente consumate, in paralel cu mentinerea unui echilibru intre vitamine, minerale si nutrienti contribuie la prelungirea vietii cu pana la 40%. Acelasi regim are un rol important in reducerea riscurilor de cancer, diabet, maladii cardiovasculare, incetinind degenerarea creierului si a sistemului nervos, provocata de imbatranire. Oamenii de stiinta au vrut sa afle de ce animalele care consuma o cantitate de alimente mai mica decat cea obisnuita traiesc mai mult si au o forma fizica mai buna. In acest sens, specialistii au analizat un vierme de laborator minuscul, format din doar 1.000 de celule. Referitor la gena descoperita, Martin Holzenberg a precizat ca pana acum nu se cunostea legatura dintre reducerea cantitatii de alimente si cresterea longevitatii. "Aceasta gena, singura absolut indispensabila pentru ca reducerea cantitatii de alimente sa influenteze longevitatea, este un "maestru al jocului" care regleaza celelalte genea��, a afirmat Holzenberg. Pe baza descoperirii facute, cercetatorii ar putea crea o gama de medicamente care sa contribuie la prelungirea vietii.
Cl. Marcu
Sursa: Gardianul
Comments