Avem un om destept la ministerul sanatatii sau un prostovan?

Un nou scandal în Sănătate:Ministrul Nicolăescu, acuzat că a interzis unei echipe franceze să opereze de varice 500 de pensionari
Profesorul pensionar Petruţa Moisi, preşedintele Centrului de Consultanţă Ecologică Galaţi, ne-a semnalat, printr-o scrisoare deschisă, faptul că ministrul Eugen Nicolăescu s-a opus ca o echipă medicală franceză să opereze gratuit de varice 500 de români cu venituri mici. Cele 500 de persoane selectate din toată ţara, în majoritate pensionari, s-au deplasat la Spitalul Municipal din Sighetul Marmaţiei, la jumătatea lunii iulie a.c., acolo unde le-a fost efectuat consultul prealabil, după care n-au mai putut fi operate. Trebuie menţionat faptul că, la începutul lunii martie, aceeaşi echipă de medici francezi, în colaborare cu specialişti români, reuşise să opereze de varice, gratuit, alte câteva sute de români. Succesul primului segment al proiectului comun, derulat la Spitalul Municipal din Sighetul Marmaţiei, a avut un ecou deosebit în presă, dar nu a convenit Ministerului Sănătăţii.

Directorului spitalului implicat, dr. Vasile Botnar, i s-a sugerat ca altă dată să ceară acordul ministrului Sănătăţii pentru derularea unor astfel de programe mixte. Bazat pe înţelegerea ministrului Nicolăescu, directorul Botnar a chemat, la jumătatea lunii iulie, pe călduri de foc, cei 500 de pacienţi selectaţi, sperând că aprobarea cerută va veni în timp util. După ce s-a deplasat sute de kilometri cu trenul, povesteşte profesorul pensionar Petruţa Moisi, a fost consultată în condiţii de excepţie, urmând să fie operată imediat ce aprobarea lui Eugen Nicolăescu ajungea la conducerea spitalului.Cum acest fapt nu s-a mai întâmplat, profesorul pensionar se consideră îndreptăţit să întrebe: „Cine vă dă dreptul să refuzaţi unui concetăţean dreptul de a-şi rezolva problemele lui de sănătate, în propria lui ţară, cum şi unde hotărăşte el, în funcţie şi de puterea lui financiară?” Problema profesorului pensionar gălăţean este şi a celorlalte 499 de persoane din toată ţara, care, din puţinul lor, au cheltuit bani şi au suferit pe trenuri pentru a scăpa de boala ce le face deplasarea foarte grea.

Sursa: Gandul.info

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu