Medicii sunt pe punctul de a găsi un nou tratament împotriva leucemiei

Două gemene identice din Marea Britanie ar putea ajuta la descoperirea unui tratament pentru leucemie. O echipă de medici cercetează cum a fost posibil ca doar una dintre fetiţe să se îmbolnăvească de cancer.

Olivia şi Isabella au patru ani şi ar putea fi cheia unui nou tratament revoluţionar. În urmă cu doi ani, Olivia a fost diagnosticată cu leucemie. Ceea ce a trezit interesul cercetătorilor este faptul că, în timp ce ea este bolnavă, sora ei geamănă este perfect sănătoasă.

Medicii au demonstrat că ambele fetiţe au avut celule-stem pre-canceroase în stare latentă, apărute în urma unei mutaţii genetice. Însă ele s-au activat numai în cazul Oliviei, cel mai probabil în urma unei infecţii.

Doctorii spun că acest caz ar putea duce la descoperirea unor noi tratamente, mult mai eficiente şi mai puţin toxice decât cele la care sunt supuşi în prezent copiii care au leucemie. Noile medicamente ar putea distruge din start celule-stem bolnave, ceea ce ar duce la scăderea numărului de şedinţe de chimioterapie. Acestea sunt eficiente în 90% din cazuri, dar nivelul toxic este atât de ridicat, încât 1% dintre copii mor chiar din cauza tratamentului.

Sursa: Realitatea

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu