Aromatizantul din popcorn care distruge plamanii

Testele efectuate pe cobai in laborator au indicat faptul ca diacetilul, o substanta artificiala care da floricelelor de porumb aroma de unt, poate provoca aparitia bronsiolitei limfocitare, potrivit echipei de specialisti de la Institutul national de sanatate a mediului (NIEHS) din cadrul Institutului national de sanatate.

Boala poate provoca aparitia bronsiolitei obliterative, o boala rara si grava intalnita mai ales la muncitorii care lucreaza in fabricile de floricele de porumb, dar si la consumatori. Cobaii de laborator care au inhalat vaporii de diacetil timp de trei luni au dezvoltat bronsiolita limfocitara. "Acesta este unul dintre primele studii care au demonstrat ca nivelul de toxicitate al diacetilului este semnificativ pentru sanatatea umana", a declarat Daniel Morgan, de la NIEHS, coordonator al acestui studiu. Simptomele bronsiolitei obliterative sunt nespecifice, precum tuse si dificultatea de a respira. Evolutia bolii este lunga (luni, ani) cu perioade de exacerbari sau rapid progresive spre deces. Tratamentul, de cele mai multe ori, este ineficient, transplantul pulmonar reprezentand cea mai buna metoda. (D.M.V.)

Sursa:http://www.ziua.ro/

Comments

Anonymous said…
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu