In presa de azi...

Povesti din satul profesorului Micle despre amorul dintre Veronica si Eminescu

Nu stiti mai nimic despre Feleac si se intelege de ce. E un sat ca toate satele, linga Cluj. Satul sta asezat pe coama dealului, cindva plin de paduri si cutreierat de haiduci: de acolo ii vine si numele. Se spune ca tot calatorul ungur venind la Cluj, cind ajungea in dealul Feleacului, exclama: „jai, felek!” (vai, mi-e frica!). Si asa a ramas numele satului. In satul acesta, ridicat din trunchiuri de gorun si stejar, cu oameni harnici dar cam dintr-o bucata, s-a nascut Stefan Micle, ajuns rector al universitatii din Iasi si sotul Veronicai Micle. Cei doi s-au casatorit la Cluj, la Biserica Bob, in 7 august 1864. Profesorul a lasat in sat doar doi urmasi si o amintire confuza.

Hotnews.ro


Bunicuţa Kilowatt, afaceri de 33 de milioane €

Ileana Olah are 74 de ani şi este acţionar majoritar al unei firme care furnizează energie electrică pentru tramvaiele şi troleiele din Capitală. Trăieşte la Şimleu Silvaniei, iar firma pe care o „controlează” face bani grei la Bucureşti din contracte cu energie, fiind furni­zorul unor regii de stat.
SC Transenergo Com este o societate privată, care acum câteva luni a mai dat o lovitură pe piaţa energiei. În septembrie 2008, firma - cu sediul într-un apartament al Hotelului Marriott - a câştigat un contract de furnizare de electricitate către Regia Autonomă de Transport din Bucureşti (RATB) de 1,4 milioane de euro.
În ciuda profiturilor uriaşe, bătrâna care controlează societatea trăieşte într-o casă modestă, în orăşelul Şimleu Silvaniei, din judeţul Sălaj. Viaţa de pe o zi pe alta şi-o duce din banii de pensie şi din cei trimişi de fecior de la Bucureşti. Habar nu are că participă la afaceri de zeci de milioane de euro.
Pe de altă parte, fiul său, Iosif Brăzdan (52 de ani), cel care derulează afacerile în umbra bătrânei, confirmă, fără a da vreo explicaţie, că mama sa este acţionarul majoritar al Transenergo.
Tăcerea celor implicaţi nu ar fi greu de explicat din moment ce această afacere a pornit cu asociaţi care şi azi sunt anchetaţi de DNA în dosarul CFR - Necolaiciuc. Afacerile acestei companii s-au bazat la început chiar pe contracte cu SNCFR.

Adevarul.ro

Costeştiul, după 10 ani: localnicii erau mai răi decât minerii

Minerii au acoperit Costeştiul de glorie mediatică şi l-au băgat cu forţă în istorie. Gazde şi călăuze binevoitoare, localnicii din regiune le-au stat alături şi ca vrednici camarazi de bâte în bătălia dată jandarmilor. Pe când profesori şi ingineri locali loveau jandarmi scoşi din Salvare, doi învăţători bătrâni oblojeau militari răniţi, adăposteau ziarişti urmăriţi şi potoleau setea minerilor.

Cotidianul.ro

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu