În curtea şcolii, circ, injurii şi probleme de menstruaţie - Copile anchetate la pielea goală

Comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, este gazda oamenilor de joasă speţă, care, din păcate se află în funcţii de conducere. Fie că eşti primar, fie că eşti actual sau fost director de şcoală, protagoniştii scandalului iscat aruncă cu noroi unii-ntralţii fără niciun scrupul şi fără să ţină cont de faptul că cei mici, elevi de şcoală generală, sunt victimele nevăzute ale războiului.
Am primit la redacţie o scrisoare sub semnătura mătuşii unei eleve prin care ni s-a relatat cu ce se ocupa doamna profesoară de matematică, Spânu Iuliana, actuala directoare a şcolii generale din Ulmu. Cu toate că trecutul nu-i mai permitea nici măcar să profeseze ca şi cadru didactic, a şi fost pusă în funcţia de directoare. „Sunt mătuşa unei eleve care a fost dezbrăcată de doamna profesoară de matematică Spânu Iuliana şi sunt intrigată de faptul că această doamnă profesoară nu a fost sancţionată în niciun fel, din contră ea find avansată“. Incidentul a fost cunoscut încă de când s-a întâmplat şi de doamnele inspectore teritoriale, respectiv doamna inspector Sofian Adriana şi doamna inspector Călăraşu Iulia, dar nu au luat nicio măsură în acest sens, mai mult chiar tot dânsele au muşamalizat şi sesizarea făcută în luna august către minister.
În anul şcolar 2006-2007, doamna profesoară a aflat că la toaleta de fete a şcolii există urme de degete pline de sânge, despre care doamna profesoară a bănuit a fi de la menstruaţie şi imprăştiat de una dintre elevele şcolii, a considerat necesar să facă o anchetă. Scopul acestei anchete era de a depista fetele din şcoală care sunt în perioada menstruaţiei şi pedepsirea acestora. Apoi a urmat teribila anchetă făcută de doamna profesoară Spânu Iuliana, asistată de colega sa, doamna profesoară de limba română, Ciurea Cristina, care păzea la uşă. Elevele şcolii au fost băgate în sala de sport, grupate pe clase, după care au fost obligate de doamna proferoară Spânu Iuliana să se dezbrace complet, pe rând începând de la clasa a VIII-a, urmând cele de clasa a VII-a şi asa mai departe. În timp ce erau dezbrăcate doamna profesoară adresa cuvinte jignitoare elevelor precum: “ce împuţită eşti”, ”ce nespălată eşti”, “ce miros de ţurcă vine de la tine”, “eşti o curvă, dar de spălat nu te speli”, etc. În tot acest timp când fetele plângeau şi se rugau de doamna profesoară să le lase în pace, băieţii se uitau pe geam şi râdeau de ele. Fetele au fost profund şocate şi afectate de ceea ce li s-a întâmplat, dar nimeni nu a luat nicio măsură în privinţa doamnelor profesoare iar elevele care au spus părinţilor acasă ceea ce li s-au întâmplat la şcoală în pauza mare au fost sever pedepsite prin notarea la clasă. Jignirile doamnei proferore Spânu Iuliana au continuat şi după acel incident, fapt care se practică de obicei la Şcoala Ulmu unde putem întâlni şi fapte mult mai grave precum copii bătuţi şi înjuraţi de doamna profesoră Ciurea Cristina şi de soţul acesteia care este şi preot.
De ziua sa de naştere, doamna profesoară Spânu Iuliana, are grijă să spună elevilor într-o manieră caracteristică ce denotă nesimţirea şi caracterul unui cadru didactic nedemn să lucreze cu copiii, ceea ce ar dori dânsa să i se cumpere cadou de către aceştia. Cei care nu participă la strângerea de bani pentru cadou au de suferit.


Restul articolului pe http://www.atac-online.ro/

E incredibil ce se poate intampla in Romania! In anul 2009! In Uniunea europeana! Domnilor de la ministerul educatiei, va somam sa va treziti!

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu