CFR topeşte lunar sute de mii de euro în localurile din Gara de Nord

Şase sute de mii de euro lunar. Atât pierde compania naţională CFR SA, responsabilă cu gestionarea infrastructurii feroviare, dintr-un singur contract de închiriere semnat cu ani în urmă cu firma unui om de afaceri gorjean, SC American Enterprise SRL, după cum reiese dintr-un raport întocmit în toamna lui 2008 de Direcţia Generală Monitorizare şi Con­trol din cadrul Ministerului Transporturilor.

Firma lui Clement Mocanu, cel care s-a autodenunţat la DNA că i-a dat şpagă lui Nicolae Mischie, beneficiază de o chirie lunară de invidiat: numai 10 dolari/mp/lună, în condiţiile în care, aşa cum subliniază înşişi autorii raportului de control, alte firme care au închiriat spaţii în Gara de Nord plătesc peste 600 euro/mp lunar. Având în vedere că American Enterprise a închiriat 993,42 mp în Gara de Nord, printr-un contract semnat de fostul director general al CFR SA, Mihai Necolaiciuc, rezultă că Regionala Bucureşti pierde lunar, prin diferenţa dintre chiria plătită şi preţul pieţei, 600.000 de euro pe lună. Bani cu care s-ar fi putut reabilita un kilometru de cale ferată, pentru o viteză de 120 km/oră.

Subînchirieri profitabile

De altfel, fără să facă practic nimic, firma cu pricina câştigă lunar cel puţin 15.400 de dolari, subînchiriind o parte din spaţiul închiriat de la CFR, pentru care plăteşte sub 10.000 de dolari. Suma rezultă din cinci asocieri în participaţiune cu patru firme care funcţionează în Gara de Nord, una dintre ele fiind Spring Prod Com SRL, cea care operează fast-food-ul Spring Time. „Acest fapt a fost posibil ur­mare a abuzurilor conducerilor companiei şi regionalei de la vremea respectivă, clauzelor dezavantajoase căii ferate şi a salariaţilor cu responsabilităţi privind încheierea şi derularea contractului”, se arată în raport.

Sursa: www.gandul.info

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu