Criza financiara , dar doar pentru amarati

In plina criza financiara, deputatii nu fac deloc economii cand vine vorba de banii publici. Parlamentarii au vorbit de mii lei noi la telefon si au incasat diurnele de deplasare la Bucuresti in perioada de vacanta. In campania electorala din aprilie, alesii neamului au decontat pentru transport in tara zeci de mii de lei. Camera Deputatilor a publicat pe site toate cheltuielile fiecarui deputat pe primele patru luni ale anului 2009. Indemnizatie, diurna de deplasare, cheltuieli cu biroul parlamentar si factura la telefoanul mobil - sunt prezentate la fiecare deputat in parte.
In vacanta deputatii au fost platiti pentru deplasari
Chiar daca in luna ianuarie nu au fost la munca, (sesiunea paralmentara incepand in februarie) deputatii au primit diurnele pentru deplasare la Bucuresti, deplasare in teritoriu si mai mult de atat, li s-a decontat si cazarea in Bucuresti. Pe site-ul Camerei la capitolul luna ianuarie sunt trecute toate platile efectuate catre fiecare deputat in parte.
La capitolul deplasari in strainate chiar daca deputatii anuntasera ca vor reduce drastic plecarile, in luna aprilie s-au cheltuit sume destul de frumusele. Pentru o singura vizita in strainatate deputatul UDMR Gyorgy Andras Edler a primit diurna de deplasare, cazare si transport suma de 26.096 RON

Pe locul doi se afla deputatul PSD Mircea Dusa cu suma totala de 24.258 RON, urmat liberalul Mihaita Calimente cu suma de 21 596 RON.

Campion la convorbiri telefonice este deputatul PSD, Nicolae Banicioiu care a vorbit de 2 888 RON. Pe locul doi este Relu Fenechiu PNL cu suma de 2 312 iar pe locul trei democrat liberalul Ioan Olteanu cu suma de 1 018 RON.
In aprilie
, luna in care deputatii au fost plecati mai mult in teritoriu in campanie electorala, Camera le-a decontat cheltuieli pentru cazare si transport in tara. Astfel deputatul PDL Petru Movila a decontat pentru transport in tara suma de  5952 RON. Pe locul doi deputatul PSD Vasile Soporan cu 5176 RON urmat de Dorel Covaci cu 5139 RON.http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5850965-plina-criza-financiara-deputatii-sunt-mana-sparta-banii-publici.htm?cfnl=

Ministerul Mediului a atribuit prin negociere directa, la inceputul acestei luni, un contract in valoare de circa 500.000 de euro firmei “ARS Advertising” SA, pentru promovarea Axei prioritare 3 din Programul Operational Sectorial (POS) Mediu. Aceasta in conditiile in care operatiunile aflate in derulare pentru aceasta axa, care privesc modernizarea sistemelor de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare, sunt practic in faza incipienta. Nici oficialii ministerului nu ne-au putut preciza care sunt proiectele concrete facute in acest domeniu, care necesita promovare imediata.
Pe larg aici http://www.gardianul.ro/Exclusivitate.-Reclama-nesimtita.-Nemirschi-a-%C2%ABARS%C2%BB-500.000-de-euro-din-bani-publici-s137373.html

Ce sa mai spunem de nesimtitii astia?

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu