Ziaristi de la The Economist si Frankfurter Allgemeine Zeitung: Mircea Geoana e dator cu explicatii legate de vizita la Moscova

* Edward Lucas, corespondent pe problemele Europei Centrale si de Est, The Economist: "Cu siguranta ar fi interesant sa avem parte de o explicatie din partea dlui Geoana asupra acestui eveniment. Desi este pe deplin normal si adecvat pentru inalti politicieni sa intreprinda vizite in strainatate si sa aiba, pe alocuri, intalniri in particular, ei ar trebui sa fie foarte atenti sa fie deschisi in privinta contactelor cu regimuri precum cel din Rusia, cu istoria lui de incercari de a manipula politica interna a altor tari."

* Karl Peter Schwarz, corespondentul politic FAZ: "Nu cunosc cazuri similare din Germania. Daca un inalt politician merge in Rusia, el discuta deschis despre acest lucru deoarece nu exista motive pentru care sa-l tina secret si este evident pentru toata lumea ca inaltii politicieni trebuie sa aiba contacte in Rusia si in alte tari. Ma nedumireste de ce un politician roman cu experienta, fost diplomat si fost ministru de Externe, viziteaza Moscova fara sa ofere informatii si explicatii in acest sens. Trebuie sa fi stiut ca secretele duc la suspiciuni. A meritat sa riste? Si in ce scop?"

Sursa : hotnews.ro

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu