Ce alimente previn apariţia cancerului de colon

Carott cake
Image by shok via Flickr

Ţelina este recunoscută pentru proprietăţile sale dietetice, la fel şi morcovii, care previn apariţia cancerului de colon. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hallym din Coreea, care susţin că morcovii au un conţinut ridicat de luteină, antioxidant care ţine la distanţă tumorile canceroase.
Potrivit specialiştilor, această substanţă există în uleiul de măsline, în ardeiul verde, în cimbru, ceai de muşeţel, în mentă şi în rozmarin, informează Daily Mail.
Rezultatele din laborator au arătat că luteina a redus considerabil numărul celulelor canceroase. "Datele obţinute reprezintă un pas înainte în găsirea unui remediu împotriva acestei boli, care este tot mai des întâlnită", a declarat Jung Han Yoon Park, coordonatorul cercetării.
Lintea, fasolea şi fructele uscate reduc riscul apariţiei acestei boli cu o treime. De asemenea, legumele crucifere, precum brocoli sau conopida, conţin compuşi detoxifianţi care protejează organismul de cancerul de colon.

Enhanced by Zemanta

Comments

Popular posts from this blog

The 10 Best Authors of Children’s Literature

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu