Topul sucurilor cu E-uri si pericolul pe care il reprezinta acestea pentru sanatate

"Toate aceste sucuri care contin mai multe sau mai putine componente naturale obtinute din concentrat de fructe si-au pierdut valoarea biologica prin tratamentele industriale la care au fost supuse. Astfel, se indeparteaza fibrele naturale, dupa care urmeaza pasteurizarea si/sau sterilizarea, procese prin care sunt indepartate si enzimele. Prin indepartarea componentei naturale, aceste bauturi ne aduc de fapt calorii goale", spune Prof. doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.


"Mai grave sunt sucurile care care au coloranti chimici de sinteza gen azoici, de la E102 la E116, care sunt mutageni si care duc la cancer. Dar nu numai astea sunt pericolele, ci si zaharurile adaugate gen siropul de glucoza-fructoza sau cel din porumb, de mutle ori modificat genetic", a mai spus Mencinicopschi.


Toate substantele pe care sucurile le contin duc la dezechilibrul dintre obezitate si satietate. Conservantii si edulcorantii intensi, chimici, de sinteza, precum aspartamul sau acesulfamul K si saruile lui, duc la diverse boli, unele dintre cele mai grave. Consumate regulat, aceste bauturi pot determina diabetul, cancerul colorectal, boli cadiovasculare, dislipidemii.



Topul bauturilor care contin cele mai multe E-uri:
1. Adria flori de soc - 11 E-uri
2. Frutti Fresh Grapefruit - 8 E-uri si Carrefour suc de portocale - 8 E-uri.
3. Cico portocale - 7 E-uri, Frutti Fresh Pere - 7 E-uri, Frutti Fresh Tutti Frutti - 7 E-uri
Sucurile cu cele mai putine E-uri sunt: 
Bio Cola ( 0 )
Pepsi - 2 E-uri
Schweeps Kinley Tonic - 2 E-uri
Coca Cola - 2 E-uri
Fanta Madness - 2 E-uri
Nestea Peach - 2 E-uri
Bauturile cu cei mai multi conservanti sunt: Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare continand doua astfel de substante.
Bauturile cu cele mai multe zaharuri sunt: Fanta Madness, Mountain Dew si Schweeps Bitter Lemon, care 13.50g/100ml, 13.10g/100ml si respectiv 12.60g/100ml.

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu