Numai un nebun și-ar da afacerea pe mâna celui mai puturos angajat al său - Ștefan Ciocan

Dacă un patron de firmă l-ar lua pe cel mai puturos angajat, unul cu absenţe nemotivate şi concedii medicale mai multe decât zile de muncă, şi l-ar numi managerul companiei, ar putea fi instantaneu internat într-un spital de neuropsihiatrie.

Numai un nebun ar putea să-şi dea afacerea pe mâna celui mai puturos angajat al său. De aici nu putem să tragem decât o concluzie: majoritatea liberalilor sunt nebuni din moment ce au dat partidul, şi se gândesc să dea şi ţara, pe mâna celui mai puturos parlamentar român. Crin Antonescu a depăşit deja nivelul anecdotic când vine vorba despre cheful de muncă. Pentru prima dată în istoria Senatului României, la începutul unei sesiuni, nu este prezent preşedintele camerei superioare.

Crin Antonescu a mai demonstrat o dată că, de fapt, nu-l interesează decât patul moale de la Cotroceni. România, electoratul, interesul naţional sunt doar elemente ale discursului fostului preşedinte interimar şi ale acţiunilor sale. Antonescu, cel care a candidat pentru preşedinţia României având un slogan în care pomenea de „bunul simţ”, ar fi trebuit să fie prezent la şedinţa de ieri a Senatului, măcar de ochii lumii. Liderul liberal nu s-a obosit să se deplaseze la serviciu, de fapt acolo unde l-a trimis electoratul.

Drept că doar o mică parte a alegătorilor, în condiţiile în care a intrat în Senat de pe locul doi în colegiul în care a candidat. Dar totuşi, omul care are o obsesie din a demonstra cât este de nemernic Traian Băsescu, omul care vorbeşte în numele poporului şi care nu se sfieşte să-şi aroge voturile tuturor celor care au votat împotriva preşedintelui la referendum, nu face nici măcar un minim gest prin care să arate că-i pasă de România şi de români. De fapt Antonescu şi-a dat arama pe faţă din clipa în care a amuşinat mirosul de sânge din direcţia Cotroceniului.

Când l-a văzut pe Ponta premier a început să facă presiuni asupra colegilor din USL să-l înscăuneze mai repede la Cotroceni. Din păcate pentru România şi chiar pentru PSD, Ponta nu a rezistat presiunilor şi i-a făcut pe plac fostului suplinitor din Niculiţel, transferându-l tot suplinitor dar la Cotroeni. Atonescu şi-a dat aici arama pe faţă. Boala psihică, de care evident suferă, s-a manifestat din plin.

Victimă a suferinţei lui Antonesu a fost România. În timpul scurt cât a ocupat funcţia de „preşedinte suplinitor”, liderul liberal a încălcat Constituţia de mai multe ori de cât a făcut-o Traian Băsescu de când a fost ales şef al statului. În calitate de preşedinte suplinitor, teoretic apolitic, Antonescu a participat la mitinguri electorale organizate de USL, a rostit declaraţii defăimătoare, de la pupitrul Instituţiei Prezidenţiale, la adresa puterii judecătoreşti, a participat la conferinţe de presă organizate de PNL. Constituţia nu a fost pentru Antonescu mai importantă decât o bucată de hârtie igienică.

Dar cel mai mare rău pe care l-a făcut Antonescu în calitate de preşedinte suplinitor al României a fost distrugerea relaţiilor României cu ţările Europei şi cu Comisia Europeană. Numai de Papa de la Roma nu s-a legat Antonescu în scurta perioadă cât a locuit la Cotroceni. Tratatele internaţionale au avut în „mâna” lui Antonescu aceeaşi utilitate ca şi Constituţia. Şi dacă mai era nevoie să arate cât este de interesat de soarta ţării, Antonescu a făcut ieri o ultimă demonstraţie absentând de la şedinţa de deschidere a sesiunii de toamnă a Senatului.

Acesta este personajul politic care pretinde că poporul îl vrea să conducă România. Este posibil să fie aşa, dar atunci, celor care ne trezim dimineaţa să mergem la muncă nu ne rămâne decât o singură şansă. Să-l lăsăm pe Antonescu să doarmă liniştit cu susţinătorii săi şi să ne vedem de treabă. Undeva cât mai departe de România.

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu