Ponta a plagiat ! Universitatea Bucureşti vrea anularea titlului de doctor deţinut de Victor Ponta.

"" Raportul pe baza căruia Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a votat că lucrarea lui Ponta este un plagiat a fost făcut public azi. Concluzia celor trei experţi a fost categorică:

"Lectura tezei domnului Victor Ponta supusă expertizei noastre a făcut să apară, de o manieră clară şi indiscutabilă, numeroase încălcări ale eticii universitare, constituind un plagiat vădit".

"O mare parte din teza lui Ponta nu-i aparţine" "Lectura atentă a celor 432 de pagini permite observarea în numeroase ocazii a unor pasaje frecvente şi abundente, împrumutate de la alţi autori, fără nicio trimitere la original. Ghilimelele care sunt de rigoare în cadrul citatelor, şi indicarea sursei citatului, sunt în general absente dn teza supusă expertizei. Ţinând cont de frecvenţa acestor «împrumuturi», se poate ajunge la concluzia că o parte substanţială din teza prezentată şi susţinută de domnul Victor Ponta nu-i aparţine, căci autorul ei şi-a însuşit într-o manieră necinstită afirmaţii care nu-i aparţin, ceea ce constituie, conform definiţiei general admisă, plagiat, faptă care se pedepseşte în cea mai mare parte a legislaţiilor.

De unde a "împrumutat" Ponta texte "Autorul a plagiat patru surse majore - Vasile Creţu. Dumitru Diaconu, Ion Diaconu, V. Duculescu. Autorul tezei a «împrumutat» de la aceşti autori nu numai idei juridice, dar şi formularea lor. Există identitate între ordinea paragrafelor, a frazelor, a a cuvintelor, ceea ce duce la identitatea ideilor astfel formulate.

 Figurile de stil, tranziţiile, dar şi interogaţiile proprii ale autorilor originali sunt reproduse în mod identic."" textul integral pe : http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Universitatea_Bucuresti_vrea_anularea_titlului_de_doctor_al_lui_Victor_Ponta_0_772722880.html

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu