Mircea Cartarescu - despre barbaria USL

"" Dragii mei, suntem 25 sau 30 la sută, cum am fost întotdeauna. Vom pierde toate bătăliile în această ţară. Toate maşinăriile de propagandă au fost şi vor fi mereu împotriva noastră. Partidul liberal, în care toţi am crezut, ne-a trădat şi s-a alipit celorlalţi, făcându-i şi mai puternici, şi mai strivitori. Nu mai avem vreo secţiune politică importantă de partea noastră. 

În acest moment nefericit pentru România, trebuie să fim conştienţi că suntem dimensiunea ei civilizată, pro-europeană şi pro-NATO, cei care respectă legea şi statul de drept. Suntem cei care au dreptate în isteria generală. Nu trebuie să uităm acest lucru. Dacă voi spune că trebuie să rămânem uniţi, nu mă voi referi neapărat la voturi şi la alegeri. Ci la faptul că România, cu normalitatea ei, cu valorile ei, cu oamenii ei buni, cu elita ei, trebuie să existe mai departe, orice s-ar întâmpla în plan politic. Aţi văzut şi vedeţi catastrofa culturală pe care ne-a adus-o USL-ul. Este uvertura catastrofei noastre generale. 

Nu cu corupţii din lumea politică ieşim în lume, nu cu declaraţii bătăioase şi impertinente, de bătăuşi ai cartierului. Am ieşit şi vom ieşi mai departe în lume cu valorile pe care lumea le respectă. 

Pe vremuri, când Frontul Salvării Naţionale minţea poporul cu televizorul, îi auzeam pe mulţi zicând: "Domnule, să ne dea o bucăţică de pământ în care să trăim noi între noi, cei care nu suntem ca ei. Ei să rămână cu trei sferturi din ţară, dar să ne lase pe noi să trăim după regulile lumii normale". Chiar şi fără bucăţica de pământ, noi, cei care credem încă în decenţă, legalitate, etică şi cultură, avem şansa să ducem mai departe această mică Românie. 
Să salvăm ce se mai poate salva din barbaria în care suntem împinşi.""

Tot articolul pe : http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-se-mai-poate-salva-1012387.html

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu