Discursul papei - Tinerii sa nu tacă

“Dacă ceilalți tac, dacă noi bătrânii și responsabilii - de multe ori corupți - tăcem, dacă lumea tace și își pierde bucuria, vă întreb: voi veți striga?” Papa F.

Excelentă predica Papei Francisc de azi; iată doar câteva fraze:
“Dragi tineri, bucuria pe care Isus o inspiră în voi este pentru unii motiv de deranj și de iritare pentru că un tânăr bucuros e greu să fie manipulat. ...

A-i face pe tineri să tacă este o ispită care a existat întotdeauna. Fariseii înșiși se iau de Isus și îi cer să-i calmeze și să-i facă să tacă. Există multe modalități de a-i face pe tineri să fie tăcuți și invizibili. Există multe modalități de a-i anestezia și de a-i adormi ca să nu facă "gălăgie", ca să nu își pună întrebări și să nu se pună în discuție. Există multe modalități de a-i face să stea liniștiți ca să nu se implice, iar visele lor să piardă din altitudine și să devină fantezii prea pământești, meschine și triste.
...
Dragi tineri, ... ține de voi să nu tăceți. Dacă ceilalți tac, dacă noi bătrânii și responsabilii - de multe ori corupți - tăcem, dacă lumea tace și își pierde bucuria, vă întreb: voi veți striga?

Vă rog, decideți-vă înainte să strige pietrele.”

Comments

Popular posts from this blog

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu

10 Easy Steps to a user Friendly Website - By Kalena Jordan