Romania de acasa

de Mihai Mitrica
Duminica, 17 Aprilie 2005
Evenimentul zilei

"Scena 1. Tavanul Filarmonicii din Craiova s-a prabusit joi din senin, in timp ce solistul repeta pe scena pentru concertul de a doua zi.
Addenda. In 2007, un alt oras din Romania - Sibiul - va fi Capitala Culturala Europeana.
Scena 2. Un nou-nascut cu septicemie a murit, tot joi, in ambulanta care-l ducea de la un spital din Petrosani la altul, din Timisoara. In Salvare mai era un nou-nascut, tot cu septicemie, care a supravietuit drumului, dar a ramas in stare foarte grava.
Addenda. In urma cu doar doua luni, la Maternitatea “Giulesti” s-a nascut copilul cu cea mai batrina mama din lume, o adevarata minune a scolii ro manesti de medicina.
Scena 3. Un iesean a murit joi sufocat cu o bucata de carne in timp ce minca un gratar pe o terasa. Dintre cei prezenti - clienti, ospatari, trecatori - nimeni nu a fost in stare sa-i aplice metoda Heimlich, pentru a-l salva de la moarte.
Addenda. La fel ca mai sus
Scena 4. O tinara a povestit miercuri pentru “Evenimentul zilei” cum, tot la celebra Maternitate “Giulesti”, a dat 8 milioane de lei spaga medicilor si asisten-telor si a fost tratata in ultimul hal.
Addenda. Idem
Scena 5. In Galati, saptamina aceasta au fost gasiti doi studenti cu riie.
Addenda. La Bucuresti, tot in aceasta saptamina, Ministerul Educatiei a inceput o campanie sub titlul “Student in Romania 2005 - Student in spatiul european al educatiei”.
Scena 6. De la inceputul anului scolar, numai in Bucuresti, 455 de dascali si-au dat demisia din invatamint.
Addenda. O eleva de 15 ani a fost violata de patru tineri cu virste cuprinse intre 14 si 17 ani, in plina zi, in Parcul Herastrau.
Scena 7. Intr-un sondaj Gallup publicat miercuri, 30% din tinerii romani de la oras sustin ca vorbesc fluent engleza, iar 26% franceza.
Addenda. Pe stadionul “Steaua”, tot miercuri, galeria ros-albastra, in majoritate elevi si tineri, si crainicul stelist - si el tot tinar - ofera un spectacol grotesc de lozinci si aluzii xenofobe si rasiste."

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu