Mahar PSD, caz social

Liderul PSD Emil Calugar, responsabil pe zona Foeni, si-a facut dosar ca sa obtina ajutor social din fondurile pentru sinistrati. Desi casa lui nu a fost afectata de inundatii, subalternii de partid de la Primaria comunei i-au intocmit actele ca si cum ar fi distrusa in proportie de cel putin 75 la suta. Intreaga localitate este controlata de catre PSD, care are aici primar, viceprimar si aproape trei sferturi dintre consilierii locali.

Prefectul Ovidiu Draganescu a anuntat ca va trimite din nou Corpul de Control al Prefecturii in comuna Foeni, dupa ce au fost sesizate alte nereguli. Este vorba de contradictiile dintre rezultatele anchetelor sociale facute la fata loicului de inspectorii de la Directia Muncii si rezolutiile date de Primarie pe marginea acestor cazuri. Miza este distribuirea celor zece miliarde de lei, alocate de ministerul de resort pentru nevoile urgente ale sinistratilor. Cel mai important criteriu de impartire a banilor este gradul de distrugere a locuintelor. In functie de acest indice, se fac plati de cite patru, sase, opt sau zece milioane de lei. Cuantumul platilor este stabilit de Primarie pe baza anchetelor facute de Directia Muncii, dar prefectul Draganescu sustine ca a constatat mari neconcordante.

Portret de sinistrat social-democrat

Cel mai elocvent caz este chiar liderul PSD de zona Foeni. Emil Calugar a fost primar al comunei pina in 2000, iar in urmatorii patru ani a fost consilier judetean pe listele aceluiasi partid. Om de afaceri si mare latifundiar, el controleaza in continuare Primaria si Consiliul Local. Dupa inundatiile de luna trecuta, Calugar a cerut si el bani din fondul pentru sinistrati, iar edilii locali si-au dat acordul sa primeasca opt milioane de lei. Suma reprezinta plafonul maxim cordat unei persoane careia i-a fost distrusa casa in proportie de 75 pina la 100 la suta. Potrivit referatului intocmit de Directia Muncii, imobilul liderului PSD nu a fost afectat insa de inundatii, suferind doar infiltrari de apa freatica in beci.

expres.ro

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu