HAIDETI SA HAIDEM!: "Ce-si doreste omul cu mana lui"

Razvan Exarhu

Pai, ce sa-ti mai doresti ca om, daca nu sa te realizezi ca om, tu, ca persoana?! De aceea fetele si o buna parte din mamele lor isi doresc, probabil, in ziua de azi efectiv sa se faca, pardon, curve. Altfel nu se explica de ce umbla imbracate in halul respectiv, de ce le lasa autoritatile de profil sa apara la televizor si sa spuna ce spun. Ele spun ca sunt sexy si lipsite de prejudecati, dar Aprozarul din sangele lor nu minte.

Si cum sa nu fii mandru ca parinte ca fata ta s-a realizat placut in viata ca actrita porno si o cunoaste o tara intreaga, ai?! Acelasi lucru se intampla si cu baietii, care vor sa se faca smecheri si sa scuipe seminte in capul la fraieri si multe alte chestii. In total, populatia tinde catre un Taraf TV generalizat si pare ca nu e o mare problema pentru nimeni ca limba romana suna de parca ar fi vorbita de caini.

Nimeni nu mai corecteaza pe nimeni, asa ca ajungi sa te simti jenat daca ti se intampla des sa nu faci greseli de vorbire cand vorbesti. Sa nu uit sa-i mentionez pe creatorii, in special creatoarele de moda, care sper sa-si primeasca pedeapsa meritata pentru taraniile pe care le fac si sa asiste in blana de capra tivita cu sconcs, in boxa condamnatilor, la Judecata de Apoi a toapelor. Revin la anatomia dorintei contemporane, din care se pare ca a cam disparut organul reproducator. Si asa au ajuns toti sa-si doreasca acelasi lucru, adica mai nimic.

E cumva uluitor ca dupa atata amar de evolutie oamenii isi doresc sa nu fie nimic. A mai aparut zilele astea si un studiu din care reiese ca lumea vrea bani sau sa provina direct dintr-o familie cu bani, ca sa nu-si mai strice deranjul. Intrebarea ce vrei sa te faci cand o sa fii mare a ajuns si ridicola, si periculoasa in acelasi timp. Risti sa obtii raspunsuri foarte frumoase, de genul: cand o sa ma fac male vleau sa ma fac smechel si sa-ti spalg fata si tie, si la familia ta.

Fetele sunt mai delicate si de aceea raspunsurile lor nu pot fi reproduse, dar stim ca si ele vor sa mearga la Paris, chiar in oras, si ca vor sa fie numai a ta, bla-bla. Astea sunt suprafetele monstrului care se naste si cu atat ramanem, pentru ca pe dinauntru nu se gaseste mare lucru, poate niste shopping, gratare, sex fara limite si multa sanatate dumneavoastra si invitatilor dumneavoastra, va multumim ca existati, tineti-o tot asa, sunteti cei mai buni.

Nu cred ca mai exista prea multi oameni care sa aiba curajul sa-si asume faptul ca vor sa fie tamplari, de exemplu. Sau orice altceva in afara de barosan sau nevasta de barosan. Sau copil de barosan sau sofer, sau ruda, sau vecin de barosan. Normalitatea si adecvarea sunt complet iesite din discutie. Vreau sa devin dispare in favoarea lui vreau sa fiu. Bucuria este inlocuita de: sa moara dusmanii mei de ciuda.

Lumea traieste intr-o manea lasata in bucla si nu mai vine nimeni sa opreasca naibii casetofonul cu mp3 player. Pana si la tara, unul care venise sa sape via a cerut mai mult, ca asa i-a spus lui un vecin, dupa care a avut bun-simt si a redus singur suma la jumatate. Dar a adaugat la incheierea contului: imi dai 300, da' spunem ca mi-ai dat 700.

Si tot la tara, un mester de 80 de ani, care inca mai topaie pe acoperisuri, povestea cu bucurie, atentie, cu bucurie, cum se trezeste devreme ca sa munceasca si cat e de fericit cand iese o treaba buna. Ei, sigur, nu mai e de actualitate, acum e alta mentalitate, o sa spuna un moderator de televiziune. Da, trebuie dus la Gradina Antropologica sa-i dea manelistii banane printre gratii.

Tare destept o fi fost diavolul care le-a luat oamenilor multumirea lucrului bine facut si le-a dat in schimb nevroza si nevoia de a arata cu fala cat de putine lucruri stiu si pot. Parca le ia Dumnezeu mintile si ii lasa sa scandeze in cor oriunde gasesc putin spatiu liber: noi nu vrem sa facem nimic.

Nu vrem sa stim nimic, nu vrem decat sa mancam rahaturi, sa vorbim rahaturi, sa imbracam rahaturi, sa construim rahaturi si sa vorbim despre dragoste, fata. De ce or fi oamenii atat de negri la fata cand vorbesc despre implinirile lor? Eu cred ca e chiar de la implinire. Dar s-ar putea sa fie si de la solar, bineinteles. Noi sa fim sanatosi, ca ei nu sunt. Ce-si doreste omul cu mana lui cade singur in ea.

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu