Simplificari la plata despagubirilor pentru accidente usoare

Accidentele rutiere din care rezulta doar pagube materiale le vor fi raportate societatilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator si denumit "constatare amiabila de accident", in care vor fi precizate circumstantele accidentului, persoanele si vehiculele implicate.
Formularul va fi transmis societatii de asigurare si va fi inmanat o data cu polita de asigurare RCA, conform unui proiect de lege aprobat de Guvern.
Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a politei de asigurare, unul sau mai multe formulare, in cazul in care actul pe care l-a dobandit initial a fost folosit, instrainat sau pierdut.
In acest formular vor fi consemnate circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare ale vehiculelor implicate si ale asiguratorilor.
Noua procedura va permite reducerea etapelor de recuperare a prejudiciilor in caz de accidente de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, reprezentand o alternativa in solutionarea lor, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Sursa: http://www.adrese-utile.ro/infoletter/

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu