Formular E112

Nicole e o fetita de aproape trei ani care se lupta cu o boala grava. Micuta va pleca peste cateva zile la Paris, pentru un tratament care va fi platit din bugetul Asigurarilor de Sanatate. Si aceasta pentru ca mama ei a descoperit un formular care permite pacientilor sa se trateze gratuit in strainatate. Din pacate, Casele de Asigurari de Sanatate 'au uitat' sa-i informeze pe medici cu privire la existenta lui.

Nicole Alexandra, o fetita de 2 ani si 11 luni, din Campulung Muscel, care a avut o tumoare pe creier, a primit o noua sansa la viata. 'Am aflat intamplator de existenta Formularului E 112, prin care se ofera bani de la stat pentru tratamente in strainatate. Fetita mea a fost, pana acum, operata de doua ori, la Paris, pe banii nostri, ai familiei. Interventiile de pe 22 si 27 septembrie 2007, prima pentru eliberarea hidrocefaliei ( n.r.- lichid in creier) si a doua pentru extirparea tumorii de pe creier, au costat circa 17.000 de euro', ne-a spus Adelina Dascalu, mama micutei Nicole.

Oricine ar putea pleca in strainatate

Acesti bani ar fi trebuit platiti de Asigurari, dar Casa de Sanatate pastreaza aproape secret acest formular, de care nici medicii nu stiu. 'Va dati seama cate vieti ar fi putut fi salvate!', a spus Adelina Dascalu. Dupa ce a reusit sa obtina aprobarile pe Formularul E 112, Nicole si mama ei vor pleca pe 18 noiembrie la Paris. 'Aici, fetita mea va incepe tratamentul cu radioterapie. In Romania nu se face radioterapie copiilor sub trei ani, existand riscul de a le iradia tot creierul', explica mama micutei.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sustin ca formularul miraculos este postat pe site-ul institutiei si ca oricine il putea vedea.

Doctorii nu stiu de document

Am intrebat doctori, de la institutii medicale importante, daca au fost informati cu privire la existenta Formularului E 112, ce permite tratamentul in strainatate. Nici unul nu stia despre aceasta posibilitate.

'Nu stiu nimic despre acest formular. Nu ne-a informat nimeni. Daca exista sistemul asta de decontare intre clinica din strainatate si Casa de Asigurari este foarte bine', spune prof. dr. Constantin Arion, director al Clinicii de Pediatrie de la Institutul Fundeni, din Bucuresti.

'Eu sunt presedintele comisiei, pe Bucuresti, pentru aprobarea dosarelor de tratament in strainatate pentru afectiuni cardiovasculare si nu m-a informat nimeni despre o astfel de posibilitate', sustine dr. Horatiu Moldovan, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, Institutul de Cardiologie ' C.C. Iliescu' din Capitala.

'Sunt complet debusolat. Nu stiu nimic despre asta si era normal sa fim informati. Acum este prima oara cand aud despre o astfel de posibilitate de tratament in strainatate', spune prof. dr. A.V. Ciurea, neurochirurg la Spitalul Bagdasar din Bucuresti.

Comments

Anonymous said…
CE SA SPUN? MI-AU DAT LACRIMILE, CAND AUD SI CITESC DESPRE ASEMENEA ORORI CARE SE INTAMPLA IN ROMANIA.
CE FACE CNAS-UL? CIUDAT, DAR OMOARA OAMENI, COPII NEVINOVATI IN SCHIMBUL UNEI SUME PT A PUTE ELIBERA FORMULARUL E112...
NU AM CUVINTE...DACA MEDICII SPUN CA NU AU FOST INFORMATI , CE SA MAI ZICA OMUL DE RAND CARE ARE COPILASUL GRAV BOLNAV SI E FORTAT DE IMPREJURARI CA PARINTE , SA SE ZBATA PT A FACE ROST DE O SUMA DE BANI NECESARA PT SANATATEA COPILULUI...
AM INTELES CE INSEAMNA ACEST FORMULAR : ROMANUL ARE DREPTUL DE A BENEFICIA PRIN ASIGURAREA MEDICALA CARE O ARE DE TRATAMENT IN SPATIUL EUROPEAN, TRATAMENT CARE NU SE POATE FACE IN ROMANAIA!
OARE CE CREDE CNAS-UL DESPRE PARINTII SUFERINZI AI CAROR COPILASI AU MURIT DUPA 2007, CARE AU AFLAT ABIA ACUM CA , COPIII LOR PUTEAU FI SALVATI IN AFARA TARII PRIN ACEST FORMULAR?
BLESTEAMA! SI CU SPERANTA SI INCREDEREA IN DUMNEZEU, SPERAM CA SE VA FACE DREPTATE, PT CA, OAMENI BUNI, E VORBA DESPRE SANATATE! CE INSEAMNA CNAS?
Anonymous said…
Este inacceptabil ca acesti "mafioti" din domeniul sanatatii si a asigurarilor sa se joace efectiv cu soarta si viata oamenilor. Nu exista probabil o pedeapsa destul de grea pentru ceea ce fac si au facut din punctul asta de vedere acestei natii. Este aproape acelasi lucru cu genocidul, a nu acorda celor care au nevoie de tratamente in strainatate, posibilitatea de a beneficia de o sansa la o viata normala sau macar cit de cit imbunatatita. Puscaria...probabil ca si ei i-ar fi greu sa suporte astfel de oameni intre peretii celulor de detentie. Justitia ar trebui sa ii condamne in cel mai aspru mod. Nu am avut, nu am nevoie de astfel de tratament si sper sa nici nu am nevoie vreodata, dar cei care au trecut prin astfel de situatii, ar trebui sa faca plingeri penale impotriva celor de la Casa de sanatate, a trece cu vederea si a ne limita doar la comentarii ar insemna sa ii lase sa perpetueze aceasta stare de boala nationala. Si ...cica sa fim mindri ca sintem ROMANI.
Anonymous said…
Ciurea - un mafiot de cea mai joasa speta!
Ciurea=SPAGA (de cel putin 1000 E)de la orice amarat. Cand se poate, in ultimii ani, preturile incep de la 3000E in sus. Meseria de medic este folosita pt santaj si pentru relatii.
De ce Presedintele Romaniei a ales sa mearga la Viena pt una dintre cele mai banale interventii neurochirurgicale?
Un bandit care isi numeste subalternii 'labagii' si 'curve' in fata pacientilor si a intregii echipe. Si toti il suporta ca niste lasi, pentru ca le arunca si lor frimituri din spagile de mii de Euro pe care le incaseaza. Asa cum arunci ceva ramasite la orataniile din curte ca sa nu-ti sara la gat de foame si sa nu-ti urle a paguba.
BANDITULE! Tara de lasi si de lingai!
Ciurea este 'copilul' unui monstru care zace acum in fundul iadului - Arseni.
Copii aia din Craiova pe care tu i-ai trimis la radioterapie pt un meduloblastom (adica la moarte) au ajuns in Germania.
"Voi, romanii, aveti tara pe care o meritati!" "Sa nu crezi niciodata doar pe cuvant un roman sau un italian. Inselatoria le este inscrisa in codul genetic....''cam atat am putut sa aud despre tara asta in 4 ani petrecuti in afara. Iar banditul asta despre care se scriu pagini elogioase intruchipeaza cu varf si indesat cele de mai sus. Pe langa Ciurea, Iliescu, care a fraierit o natiune timp de 10 ani, era mic copil. Lasati-va dusi cu vorba... de un mafiot care a nenorocit 2 generatii

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu