Si-a tinut respiratia 17 minute sub apa

Magicianul american David Blaine si-a tinut respiratia sub apa timp de 17 minute si patru secunde, stabilind un nou record mondial. El a fost inchis intr-o sfera din sticla plina cu apa chiar in emisiunea de televiziune prezentata de celebra Oprah Winfrey. Precedentul record, stabilit in luna februarie, ii apartinea elvetianului Peter Colat, care si-a tinut respiratia 16 minute si 32 de secunde. Imbracat intr-un costum argintiu, Blaine, in varsta de 35 de ani, s-a cufundat in sfera plina cu 7.000 de litri de apa. Inainte de a intra in sfera, magicianul a inhalat timp de 23 de minute oxigen, pentru a-i scoate dioxidul de carbon din organism si pentru a rezista mai mult timp sub apa. Pe toata durata celor 17 minute, iluzionistului i-au fost monitorizate bataile inimii de catre echipa sa.
La doar cateva secunde dupa ce a fost scos la suprafata, Blaine a spus: "Ma simt excelent! Mi-am indeplinit un vis dupa care am tanjit o viata intreaga". Intrebat de Oprah la ce s-a gandit in tot acest timp, David a raspuns galant: "La tine...".
David Blaine a mai stabilit si alte recorduri mondiale mai putin obisnuite, calificate de specialisti drept foarte periculoase. Acesta s-a eliberat dupa o saptamana dintr-un sicriu ce fusese ingropat in pamant, a rezistat intr-un bloc de gheata, timp de doua zile si jumatate si a stat nemancat 44 de zile intr-o cutie deasupra Tamisei, in capitala Angliei.

Sursa:cancan.ro

Comments

Anonymous said…
Un om a rezistat peste 50 de minute in apa...record...deci acesta e un nimiec

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu