Despre constitutie si magaria parlamentarilor

Ati aflat probabil,Mitrea si Nastase sunt liberi. Nu trebuie sa raspunda in fata justitiei pentru faptele lor. Ce conteaza ca in constitutie scrie ca nimeni nu e mai presus de lege... Ce conteaza ca in felul acesta devin mai vinovati decat daca ar fi acceptat barbateste sa ne arate ca nu au nimic de ascuns... Ce conteaza ca isi bat joc de oamenii care i-au trimis in parlament... Au scapat ! E cel mai important lucru. O gasca de impotenti, parlamentarii nostrii, care isi apara doar interesele lor si doar interesele lor, i-au salvat! Nici macar teama de europenii care stau cu ochii pe noi nu i-a facut sa-si schimbe jocurile!  Va mai sperie ceva domnilor parlamentari ?
Peste putin timp o sa aveti nesimtirea sa va scuturati de cacat si sa ne promiteti iar ca ne veti reprezenta cu cinste in parlament! O sa jurati iar pentru popor si patria mama! Si o sa va umpleti conturile si o sa va aparati iar unii pe altii ca nu cumva justitia sa va descopere magariile !  Daca dosarele sunt sau nu prost instrumentate nu era treaba dumneavoastra! De ce nu lasati justitia sa functioneze? TREBUIA SA HOTARASCA INSTANTA daca dosarele sunt bine instrumentate si daca Mitrea sau Nastase sunt vinovati.

Green Revolution

Livia Saplacan (DNA) : "Dosarele sint blocate definitiv"

Purtatoarea de cuvint a DNA, Livia Saplacan, a declarat pentru HotNews.ro ca " dosarele sint blocate definitiv, actiunea penala neputind fi pusa in miscare deoarece lipseste autorizatia organului competent. Procurorii nu mai au ce sa faca in aceste dosare, asa ca le vor inchide".

Livia Saplacan a mai spus ca din punctul de vedere al DNA decizia parlamentului in cazul acestor doua dosare care ii privesc pe Adrian Nastase si Miron Mitrea, nu constituie un precedent pentru celelalte cereri de urmarire penala existente acum la Camera Deptuatilor pe numele lui Nastase.

" Din punctul nostru de vedere, nu poate fi vorba de un precedent. Parlamentul decide de la caz la caz", a declarat Sapalcan.


Ce spun parlamentarii despre rezultatul votului

Eugen Nicolicea (PSD): Votul a fost evident pozitiv si favorabil pentru Nastase pentru ca dosarul este prost instrumentat si se vede de la o posta ca este un dosar politic. Ca un exemplu pentru a sustine aceasta afirmatie va pot spune ca in dosar este acuzat de trafic de influenta dar nu este indicata persoana fata de care se presupune ca se facea trafic de influenta ceea ce este un element esential. In dosarul domnului Mitrea, scorul este diferit  pentru ca dansul a solicitat colegilor sa voteze pentru cererea de urmarire penala ca sa scurteze mascarada acesta la care este supus, si, chiar daca este un dosar politic, au fost destui colegi care au ascultat solicitarea acestuia. 

Bogdan Ciuca (PC):  Acest rezultat trebuie respectat pentru ca a fost cvorum. Deputatii PC au votat cum au crezut de cuviinta, fiind pusi in fata a doua repere: raportul Comisiei juridice, conform caruia dosarele Mitrea si Năstase sunt cam subtiri ca probe, precum si perceptia publica nefavorabila a Parlamentului. Nu stiu daca pentru Adrian Nastase si Miron Mitrea acest vot este unul favorabil.
          
Cristian Radulescu (PD-L): Partea foarte neplacuta a situatiei este ca dosarele acestea au fost stopate de Parlament. Daca pana astazi mai era un dubiu, astazi s-a vazut clar, prin votul Parlamentului, ca sunt partide care chiar vor si pot sa puna piedica in calea Justitiei. Data trecuta, la sfarsitul lui iunie, aceste partide si-au scos oamenii din sala pentru a nu se intruni cvorumul. Acum i-au tinut in sala si s-a ajuns la acest rezultat.

Bogdan Olteanu (PNL): Nu cred ca aceasta decizie este una buna pentru functionarea justitiei si pentru raporturile dintre puterile din Romania. Fiecare deputat care a votat impotriva inceperii urmaririi penale isi va asuma si consecintele votului. Am avut astazi de-a face cu o decizie clar politica, in care, dupa cifrele pe care le-am vazut, cel putin doua grupuri parlamentare au votat impotriva cererii de incepere a urmaririi penale.


Cititi si articolul din Cotidianul 
Corul lingăilor lui Năstase. Opere alese din stenograme

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu