Vanghelie, „Bucureştiul“ înapoi!

După ce a cumpărat magazinul „Bucureşti", în 2003, în mandatul guvernului Năstase, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, se vede nevoit să dea înapoi imobilul proprietarului de drept. Vanghelie a achiziţionat clădirea, cu 1,5 milioane de dolari, prin intermediul unui văr de-al său.

La capătul a mai mulţi ani de procese, magazinul „Bucureşti" a fost câştigat în instanţă de moştenitorii unui mare comerciant din perioada interbelică, Bucur Bunescu.


După ce a reuşit, în mod suspect, să obţină magazinul Bucureşti din Capitală, vărul lui Marian Vanghelie este obligat să cedeze imobilul proprietarilor de drept.
În afacerea imobiliară, reprezentant al clanului Vanghelie este Sorin Mircea Niculae, văr primar cu edilul sectorului 5. Magazinul Bucureşti a fost retrocedat definitiv şi irevocabil pe 21 februarie 2007, în aceeaşi şedinţă şi la acelaşi complet de judecată ce a restituit şi Lido. La fel ca în cazul moştenitorilor Lido, cei trei urmaşi ai lui Bucur Bunescu nu au reuşit încă să intre efectiv în posesia imobilului.
Clanul Vanghelie a obţinut suspendarea executării silite, iar apoi a apelat la o cale extraordinară de atac – o cerere de revizuire a sentinţei, a cărei discutare se amâna de un an.
El şi tatăl său, Cristian Niculae, au plătit 40,853 de miliarde de lei vechi (aproape 1,5 milioane de dolari), pentru circa 95 la sută din acţiunile societăţii Bucureşti SA, care avea în patrimoniu magazinul de la colţul făcut de Bărăţiei cu Bulevardul I. C. Brătianu.
Edilul a recunoscut ulterior că el a fost cel care i-a dat rudei sale banii pentru magazin, fără a explica însă de unde avea suma. După ce PNA (strămoşul DNA) a început verificarea afacerii, Vanghelie a trecut în declaraţia de avere că ar deţine 70 la sută din Bucureşti SA, în valoare de 35 milioane RON.
Nu ştim dacă este o greşeală de zerouri în declaraţie sau chiar vrea să spună că acţiunile sale valorează 10 milioane de euro, fiindcă primarul nu a răspuns niciunuia dintre numeroasele noastre încercări de a discuta subiectul.
Avocata Gabriela Filiu, care se ocupă de relaţia firmei cu Registrul Comerţului, ne-a declarat că nu ştie ca primarul Vanghelie să fie acţionar la Bucureşti SA: "Nu mă interesează ce scrie în declaraţia sa de avere. Domnul Sorin Mircea Niculae deţine acelaşi număr de acţiuni cumpărate de la APAPS. Dacă există o înţelegere privată între cei doi, este treaba lor, dar ea nu a fost operată la Registrul Comerţului".

Tot articolul in Adevarul.ro
De unde are Vanghelie atatia bani? De unde a cumparat si hotelul Bulevard din Predeal? Din salariu de primar?  Usor usor intelegem ce tunuri s-au dat pe vremea lui Bombonel, cum urlau fericiti ca s-a dat liber la furat. Pana cand?

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu