Cerealele cu lapte de la micul dejun îţi prelungesc viaţa

Un castron de cereale cu lapte consumat la micul dejun ne poate prelungi viaţa, susţin cercetătorii americani. Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după un studiu care s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani şi la care au participat 2.400 de adolescenţi. Cercetătorii au concluzionat, la sfârşitul studiului, că cerealele cu lapte au un efect extrem de benefic asupra sănătăţii. Astfel, specialiştii americani au constatat că, pe întreg parcursul cercetării, subiecţii care consumau la micul dejun cereale cu lapte în mod constant, mâncau din ce în ce mai puţine preparate din carne sau ouă în această perioadă a zilei.

Totodată, persoanele studiate au renunţat treptat şi la dulciuri sau la băuturi care conţin foarte mult zahăr sau cofeină, se mai arată în studiu. Specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare a Bolilor de Inimă din Statele Unite ale Americii spun însă că cea mai importantă consecinţă a consumului de lapte cu cereale a fost aceea că, pe lângă faptul că aveau obiceuri sănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia, adolescenţii participanţi la această cercetare aveau şi tendinţa de a face mult mai multă mişcare, fie în propria casă sau la o sală de gimnastică. Acest lucru a contribuit la o stare de sănătate foarte bună a celor 2.400 de subiecţi implicaţi în studiu. Cercetătorii spun că dorinţa de a face mai multe activităţi fizice venea din faptul că cerealele conţin fibre, acid folic, zinc, mai puţine grăsimi, foarte puţin zahăr, comparativ cu un mic dejun plin de colesterol.

Cerealele trebuie să fie integrale

Nutriţioniştii români atrag atenţia că cerealele trebuie să fie neapărat integrale, şi nicidecum învelite în zahăr, miere şi ciocoloată. „Dacă cerealele conţin astfel de produse, pot fi considerate bombe calorice. Nu există nici o diferenţă între cerealele cu ciocolată, de exemplu, şi un baton cu ciocolată. Acestea nu pot fi considerate cereale, ci pot fi luate drept bomboane, pentru că pot fi mâncate şi aşa. Or, cerealele integrale nu le poţi mânca fără lapte sau suc de fructe.

Din păcate, la noi în ţară nu prea se găsesc cereale integrale în adevăratul sens al cuvântului. Majoritatea acestora sunt făcute din făină albă şi conţin zahăr în proporţie de 20-30 la sută, lucru care este enorm de mult. Cerealele integrale sunt foarte bune, într-adevăr, pentru că acestea conţin complexul de vitamina B, săruri minerale şi fibre”, spune prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Totodată, profesorul recomandă consumul de unu-două batoane de cereale integrale pe zi.

Sursa: http://www.gandul.info/

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu