John Ortberg, Cand se incheie jocul, totul se intoarce in cutie

“Larry Walters si-a dorit dintotdeauna sa zboare, insa din cauza vederii slabe a fost respins la scoala militara de pilotaj. Asa ca i-a venit o idee.
A legat de sezlongul sau 45 de baloane meteorologice umplute cu heliu, s-a legat cu niste curele de sezlong, a luat cu el niste sandviciuri, o pusca cu alice si un bax cu sase doze de bere. (Asta ne spune destul de multe despre Larry.) Planul lui era sa planeze timp de cateva ore la circa zece metri distanta de sol, deasupra terenului din spatele casei lui, dupa care sa impuste suficiente baloane incat sa poata cobori.
Numai ca 45 de baloane meteorologice, toate umplute cu cate un metru cub de heliu nu se opresc la zece metri. Cand prietenii lui au taiat sfoara cu care era ancorat sezlongul de sol, Larry nu s-a oprit la 30 de metri. Nici la 300. S-a oprit din urcat abia la 5 km (numai ca in Los Angeles!).
Ajuns la aceasta inaltime, nu a mai vrut sa impuste nici un balon. A fost purtat impreuna cu berea si sandviciurile lui pana deasupra Aeroportului International din Los Angeles. (Am povestit odata aceasta intamplare la o intalnire la care a participat si un pilot al companiei Delta care efectuase un zbor in acea zi. El mi-a spus ca toate comunicatele transmise turnului cu privire la acest om incepeau cu aceleasi cuvinte: ‘N-o sa va vina sa credeti, dar...’)
Dupa mai multe ore, Larry s-a hotarat sa riste sa sparga cateva baloane si in cele din urma a coborat suficient de mult incat sa se prinda in niste fire de curent, de unde a fost apoi salvat. Purtatorul de cuvant al Administratiei Federale de Aviatie a spus: ‘Stim ca acest om a incalcat o parte a Tratatului Federal de Aviatie, si de indata ce identificam acea parte, vom inainta o acuzatiei.’ In timp ce era luat de politiei cu catuse la miini, Larry a fost intrebat de catre un reporter ce anume i-a motivat actiunea.
Larry a raspuns: ‘Omul nu poate sa stea fara sa faca nimic.’”

Sursa : http://www.thymos.ro/nocomment

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu