Accidentele usoare, rezolvate fara constatarea politiei

Soferii de automobile cu polita CASCO implicati in accidente rutiere usoare, soldate doar cu avarierea propriului vehicul, pot solicita, de acum, asigura- torului documentele pentru reparatia masinii fara a mai fi nevoie ca politia sa constate accidentul.

'Unitatile reparatoare de vehicule au obligatia sa accepte 'documentele de introducere in reparatie' a vehiculelor, eliberate de asiguratori si prezentate de asiguratii CASCO, acestea fiind echivalente celor eliberate de Politia Rutiera sub titulatura 'autorizatie de reparatie'', a precizat, ieri, Comisia de Supraveghere a a Asigurarilor (CSA).

Potrivit CSA, aceeasi procedura este valabila si in cazul asiguratilor CASCO ale caror vehicule sunt avariate in alte imprejurari decat un accident de circulatie (isi gasesc masina lovita in parcare; autoturismul le este distrus de un pom doborat de vant ori le este luat de ape). Normele CSA prevad ca documentul de introducere in reparatie sa fie eliberat de asigurator in doua exemplare, iar originalul sa-i fie inmanat solicitantului.

Desi s-au aratat incantati de faptul ca noua lege va reduce cozile interminabile de la Birourile de Accidente Usoare, politistii au tinut sa precizeze ca nu este vorba despre procedura de constatare amiabila a accidentului, normele pentru aplicarea acesteia urmand sa fie publicate in Monitorul Oficial, in cursul acestui an. 
Sursa : http://www.newz.ro/

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu