Minunea din Domnesti ! Romani adevarati exista inca in aceasta tara

In comuna Domnesti din judetul Ilfov, o familie de romani adevarati, Liviu si Mihaela Guias, au facut adevarate minuni. Asta pentru ca, desi nu sunt oameni bogati, desi muncesc din greu de dimineata pana seara, au un crez comun : salvarea a cat mai multe suflete de copii orfani din Ilfov; si au reusit sa salveze 23 de suflete.
In vreme ce parinti iresponsabili isi abandoneaza copii, nu se ingrijesc de ei, familia Guias, nestiuta de mass-media intrucat nu-i cheama Tiriac, ne demonstreaza ca Romania are o sansa, ca oamenii adevarati sunt printre noi, insa trebuie sa ne oprim sa avem timp sa-i cunoastem si neaparat sa-i ajutam.
Spun asta pentru ca, desi cei doi soti au infiintat Fundatia " Copiii impotriva intunericului" totusi, niciodata Guvernul nu a avut ochi sa-i ajute, iar Tariceanu a avut grija ca in perioada 2007 - 2008 sa retraga dreptul celor 23 de copii la incasarea mizerei alocatii de 40 de lei lunar, apreciind ca aceste suflete nu merita uriasa suma decontata de statul roman in schimbul propriei impotente sa ofere protectie sociala acestor copii defavorizati.
L-am intrebat pe Liviu Guias ce l-a manat in aceasta odisee si mi-a spus simplu " am fost abandonat de mic copil si nu ma lasa sufletul sa vad ca sunt copii care ar putea sa creasca asa cum am crescut eu". Si s-a ajuns pana acolo incat, indata ce autoritatile ilfovene depisteaza un copil abandonat de parintii, sa il sune imediat pe Liviu , si sa il intrebe daca nu cumva are loc pentru inca un suflet.

Povestea lor o puteti citi aici

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu