Furtul de pe Otopeni

Dacă ai de aşteptat pe Aeroportul „Henri Coandă“, e mai bine să vii cu provizii de acasă: apă, mâncare, ceai sau cafea la termos. Dacă eşti comod sau ai uitat, ai face bine să te asiguri că ai portofelul burduşit de bancnote înainte de-a cere o apă, un suc, un sandvici pe la magazinele, barurile sau restaurantele din aeroport.

Preţurile practicate aici sunt de la trei până la zece ori mai mari decât în oraş. De schimbat valută, nici vorbă. Vei pierde peste 50 de bani la fiecare euro, faţă de cursul obişnuit al zilei. Şi încă ceva: nu te urca în Taxi Fly dacă ţii la banii tăi. Mai bine fă comandă la o altă firmă. Ieşi mult mai ieftin.

Că e la „sosiri“ sau la „plecări“, e totuna: prima „ţeapă“ luată pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ poartă antetul caselor de schimb valutar din zona de tranzit. Trei ghişee – „Danny’s“, „Fond Exchange“ şi „Unirea Grup“ – îţi ies în cale înainte de decolare sau imediat după aterizare.

La terminalul „plecări internaţionale“, casele de schimb vând numai valută. Şi cer 4,7 lei pentru un euro, cu aproape 50 de bani mai mult decât în cursul zilei. Dincolo, la „sosiri“, firmele cu apucături de „valutişti“ de Cinema Patria, evident doar cumpără monedă străină. Cu 3,7 lei pentru un euro, cu peste 40 de bani sub preţul pieţei.

tot articolul in Adevarul.ro

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu