Smecherul de parlament tinut in brate de PNL, PSD si marea parte a mass-mediei

Urban Iulian - senator in parlamentul Romaniei

" Toata vara asta, am fost otraviti pe toate canalele de stiri cu analize, linsaje, acuze legate de :
- deconturile uriase si nesimtite ale unor parlamentari
- somnul adanc si incompetenta crasa a unor parlamentari
- faptul ca prin cele doua camere a trecut cap-coada un singur proiect de lege
Acum, cand se propune trecerea la un Parlament unicameral, cu numar redus de parlamentari, cu cheltuieli mai putine, cu interese financiare, coruptie mai mica
http://www.urbaniulian.ro/2009/09/24/referendum-national-pentru-trecerea-la-parlament-unicameral/

Dintr-o data, cei care criticau lenea, incompetenta si uriasa risipisa, se trezesc in tabara celor care, militeaza pentru .....mentinerea lor. Incoltiti si pusi in fata oportunitatii de punere in practica a unei masuri ce va reduce climatul de neincredere al natiunii in puterea legislativa, opozantii ideii, si-au infipt dintr-o data coltii si unghiile in fotoliile si privilegiile pe care le au [ masina, laptop, cazare la hotel de fite, telefon, decontari nesimtite , plimbari nesfarsite in strainatate si fara rost ] si urla , tipa, ca nu se lasa dusi . "Verticalii" jurnalisti care acum cateva saptamani analizau si infierau acest jaf, se zbat acum pentru ca el, sa ramana.
Exista acum o singura tabara : Basescu si PDL contra restul lumii politice si a celor care se opun reformarii tarii.
Si eu sunt senator si parlamentar.
Doar ca, vazand din interior ce inseamna Parlamentul, imi dau seama ca trecerea la solutia unicamerala este singura optiune pe care o avem. Nu avem nevoie de aproape 500 de taietori de frunze la caini, de persoane care abia balbaie doua-trei cuvinte, sau de altii care se dau in spectacol mai ceva ca la teatrul Masca.
Iar eu propun in plus, ca odata adoptata aceasta initiativa prin referendum, sa nu mai asteptam pana in 2012. Adica ar trebui sa se convoace alegeri anticipate in 2010, astfel incat sa se treaca cat mai rapid la Parlamentul Unicameral. De ce ? Pentru ca nu are rost sa mai facem experimente pe banii romanilor, astfel incat inca trei ani de zile sa asiste la spectacolul de multe ori grotesc si lipsit de continut din Parlament.
Fiind puternic ancorat in viata reala, personal nu ma consider ca apartinator "clasei politice". Sunt si voi ramane jurist, om de afaceri, nesantajabil, nelegat de functii publice, astfel incat, sustin puternic aceasta solutie si punerea ei in aplicare in mod rapid. Am senzatia ca va apare un nou 322 urmand ca in joc sa intre si multi colegi de partid ai mei din Parlament, insa stiu ca vointa de schimbare din PDL va fi cea puternica. Atunci cand spuneam in toamna lui 2008, cand candidam, ca odata ajuns in politica, voi milita si lupta pentru reformarea clasei politice, se adevereste si devine realitate. Cel mai tanar senator din istoria Romaniei, sprijina cea mai mare reforma institutionala din istoria tarii, pentru ca trebuie urgent redata credibilitatea Parlamentului national . "

http://www.urbaniulian.ro/2009/09/25/smecherul-de-parlament-tinut-in-brate-de-pnl-psd-si-marea-parte-a-mass-mediei/

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu