Tolontan - Geoana cu talpa pe TVR

PRIMUL EPISOD
Povestea comenzilor a început cu ceva timp în urmă. Pe 28 august, Şahtior Doneţk joacă împotriva Barcelonei finala Supercupei Europei la Monte Carlo.

Alături de Răzvan Lucescu şi de George Copos, Mircea Geoană vine şi el la meci. Echipa TVR este sunată în mod insistent din redacţie, “de către cineva care nu se ocupă în mod normal de ştiri”, ca să facă două lucruri:

1. Să-i ia un interviu lui Geoană şi să-l transmită la ştiri.
2. Să amintească în comentariul partidei prezenţa politicianului la meci.

Şahtior pierde meciul în prelungiri, Mircea Geoană ratează şi el jocul promovării pe TV. Se difuzează doar cîteva imagini cu el la ştiri, cînd vorbea la o terasă din Monte Carlo cu Răzvan şi Copos. Iritaţi de presiuni, “pe bune, e turbat, pe mine m-a sunat de cinci ori!”, “pe mine de şase!”, ziariştii i-au luat declaraţii, dar nu le-au trimis la Bucureşti, iar comentatorul Marian Olaianos nu l-a menţionat în timpul meciului.

AL DOILEA
Pe 4 noiembrie, în plină campanie electorală, studioul de la meciul de Champions League, Unirea Urziceni – Rangers ,este scurtat de la 30 la 10 minute. Înainte, vorbise Mircea Geoană.

“De data asta, sportul nu a avut nici un amestec. Pur şi simplu, aşa a venit decizia de sus şi ne-am conformat”, explică cineva din postul public. A fost singura execepţie de la formatul UCL. Restul studiourilor au avut 30 de minute.

APOGEUL
Istoria ajunge la meciul de marţi. Finalul îl prinde stors pe Olaianos. Strigă la telefon la Todan. Cei din echipa TVR aud doar replicile sale. Chiar şi cîţiva oameni din zona oficială se opresc. “Ce să fac?! M-a atenţionat înainte de meci «Vezi că vine Geoană!», mi-a dat sms-uri în timpul jocului, l-am întrebat de ce şi a insistat!”. Convorbirea se curmă. Cineva de la tehnic îi spune, moale, “Măcar salvează sms-urile”. Toată lumea e tuflită. Ziaristul se duce la studioul special, apoi se urcă în maşină şi pleacă. Nu răspunde la apeluri toată noaptea, iar ieri a zis doar atît: “Lăsaţi-mă, nu comentez!”.

Cineva din TVR descrie: “Champions League are un manual strict de reguli pentru transmisiile TV. In el se recomanda ferm posturilor, o forma politicoasa de interdictie, sa nu ofere imagini din tribuna cu personalitati politice. Chiar daca ca in loja vin regele Spaniei, la meciurile lui Real Madrid, si premierul Italiei, la jocurile lui AC Milan, acestia nu sint aratati de catre camere. Imaginati-va cite prim-planuri cu Mircea Geoana ar fi fost date daca nu ne proteja acest manual!”.

Tot articolul pe http://www.tolo.ro/2009/11/26/talpa-pe-tvr/

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu