Noi nu avem democraţie ci un comunism privatizat.Nu inteleg cum a ajuns in 2010 privatul oaia neagra in Romania. Are cineva o explicatie ?

Suntem colectivizati, am fost condusi “bine”, exact in directia in care au dorit… o tara de tonti(majoritatea sunt tonti, deci faci parte dintr-un grup de tonti => ca esti, statistic, un tont).Nicio statistica nu se refera la un individ ci doar la grupuri de indivizi.Incerc de multa vreme sa inteleg de ce cautam sa ne vedem ca grupari cand ne victimizam, si cand avem succes doar ca individualitati, si n-am raspuns.Nu cred in substantivul colectiv roman, bugetar… doar pentru ca ei la un moment dat tind sa se victimizeze.Aproximativ 500.000 de bugetari ca el au fost plătiţi inutil în ultimii 10 ani, cu câte 300 de euro pe lună. Asta a adus bugetul în starea în care se află azi, nu banii care s-au furat prin contracte publice.Şi mai grav decât banii risipiţi este faptul că 500.000 de oameni au găsit un loc cald, unde să nu muncească. Dacă aceşti 500.000 de oameni ar fi activat în economia reală, bugetul ar fi încasat mult mai mulţi bani. Chiar dacă nu activau în Ro., chiar dacă plecau la muncă în vest, tot în economia reală ar fi activat şi ar fi trimis şi bani acasă. Aşa, am avut 500.000 de oameni plătiţi într-adevăr cu salarii modeste, dar de fapt plătiţi degeaba.Este si a fost o complicitate tacita intre marele si micul corupt, intre cel ce a furat cu tir-ul si cel de a furat cu plasa, intre politicianul necinstit, dar populist si votantul care inchide ochii atata timp cat i se mareste salariul si pensia peste ceea ce isi permite economia reala. Daca nu le place asa, de ce nu au votat modele de moralitate, de ce ce nu au votat cu elita sau cu intelectualii atunci cand au candidat ca independenti. Eu ma tem ca va fi greu de schimbat structura grupurilor ce compun statul asistentei sociale, atata timp cat orice politician poate face un calcul simplu: 6 milioane de pensionari, 7 milioane de asistati sociali si 1,4 milioane de bugetari reprezinta 14,4 milioane de votanti de stanga ce vor sa primeasca si 3 milioane de salariati la privat si 1 milion de intreprinzatori sau persoane cu profesii liberale si activitati economice pe cont propriu reprezinta 4 milioane de votanti de dreapta care trebuie sa dea pentru ai sustine pe cei 14,4 milioane. Cum schimbi aceasta structura sociala fara a avea revolte sociale? Ca sa nu mai vorbim ca dintre cei 3 milioane de salariati la privat, cei 600.000 cu salariul minim pe economie au probabil tot o viziune de stanga. Cum formam clasa de mijloc?

Sa nu-mi spuneti ca americanul isi plateste corect taxele pentru ca este un monument de moralitate. Mai degraba cred ca simte niste fiori foarte reci cand se gandeste la IRS. Daca ar sti ca orice smecherie contabila ilegala ar face isi rezolva treaba cu o spaga data la organul de control, ar deveni foarte “roman”.
Statul are sarcina sa colecteze taxele? Sa-si faca treaba, corect si ferm!
Are sarcina sa cheltuiasca banii colectati din taxe, corect si numai in folosul comunitatii? Sa-si faca si treaba asta!
Daca astepti ca eu, cand cumpar flori, sa ii dau tigancii cu 25% mai multi bani decat imi cere, spunandu-i ca diferenta e ca sa-si plateasca TVA si impozitul pe profit, astepti zadarnic.

Cei din sistemul bugetar luati ca venituri medii nu sunt chiar deloc mici. Nu discutam de salarii, discutam de venituri. E o smecherie aici, inclusiv sindicalistii-Hoffa pomenesc in aparitiile lor televizate doar de salarii mici. Dar nu scot un scancet macar despre veniturile totale. Acele celebre sporuri, prime, procente din incasari etc. le dubleaza veniturile.
Acuma despre pensionari. Sunt multi intr-adevar care iau acum acea pensie minima de 350 de lei. Dar, oameni buni, acei insi nu au cotizat cu nimic de-a lungul vietii la sistemul de pensii. Iar acum prin marinimia politicienilor de doi bani pe care-i avem li s-a acordat o suma care nu are nici o justificare. Sigur ca putem plinge fiecare pe umarul cuiva, dar sa-ti bati joc asa de banii publici e inadmisibil.

Iarasi privatul este oaia neagra. De ce ori ai primit chitanta la spaga data la GF, ANAF, POMPIERI, etc. Pt. ce dadeai spaga… ca ai ingrosat o suma pe factura… factura completata gresit probabil din cauza oboselii… oboseala pe care o acumulezi ca lucrezi 14-18 ore/zi ca sa duci un trai mai bun… si vine peste tine un agent de la GF, ANAF, etc. si te taxeaza pt. partid & folosul personal.Nu inteleg de unde si pana unde a ajuns privatul oaia neagra in Romania. Poti sa imi explice cineva?

Sursa :  http://www.urbaniulian.ro/2010/05/18/noi-nu-avem-democratie-ci-un-comunism-privatizat-nu-inteleg-cum-a-ajuns-in-2010-privatul-oaia-neagra-in-romania-are-cineva-o-explicatie

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu