Cum a ajuns Vantu mare om de afaceri si de ce Iliescu este cel mai nociv presedinte al Romaniei

Stie toata lumea ca Vantu a fost pe timpul comunismului un puscarias si apoi un turnator.
A ajuns in puscarie pentru ca furase din banii statului, delapidase o suma consistenta printr-o metoda inventata de el, apoi in puscarie a fost de acord sa devina turnator, ca sa scape de restul pedepsei.
Ce a facut insa Vantu dupa ce regimul Ceausescu a cazut?
Cum a ajuns el sa aiba bani si sa controleze viitorul presedinte al Romaniei?
Cum de a scapat de puscarie desi a furat, prin FMI, banii a 300000 de oameni?
Si cu sprijinul cui au pus securistii mana pe banii oamenilor din aceasta tara?
Simplu. Iliescu a dat ordin ca in Romania se existe o clasa sociala de oameni bogati, prin orice mijloace.
Bine si cum a ajuns Vantu?
Am gasit raspunsul cautand pe net. Iata un material scris de Walrus
"
Ziarele toate omit un lucru: cine l-a facut pe Vantu mare. Timofte a fost sef al SRI tarziu, cand Vantu era deja foarte puternic. Pentru asta trebuie vazuta istoria firmei Gelsor (Gelu Teodorescu si Sorin Vantu). Se conoaste ca multi ofiteri SRI luau bani de la diferiti pungasi. Asa a fost si cu vantu care s-a legat de ofiterii din Moldova. Trecutul lui Vântu este plin de umbre… Încă de când locuia în Roman se bucura de o proastă reputaţie fiind acuzat că a excrocat o serie de firme (1990-1992), apoi din 1993 a făcut marele salt în afaceri cu ajutorul prietenilor securişti. Dintre primii camarazi ai dlui Vântu îi amintesc pe: Cornel Rudăreanu (SRI Neamţ), Ion Văsâi (SRI Neamţ, “afaceri” cu zahăr) propuşi pentru reîncadrare de generalul SRI Gioni Popescu. Insa nu era suficient pentru el. Marea lovitura a dat-o cind s-a dus la Virgil Magureanu si i-a propus un plan; sa formeze o firma unda sa fie angajati toate cadrele de conducere ale fostei Securitati, la salarii mult mai mari decit la SRI. Coditia: sa aiba exclusivitate si spatele asigurat. Asa a inceput Gesor in 1995. Directorii de sucursale? Co o singura exceptie toti erau fosti colonei de securitate, care mai mult avusesera functia de sefi de securitate pe un anumit judet. Exceptia? La Harghita era un .. general de armata. Cine isi icnchipuie ca Vantu i-a angajat pe toti acesti colonei si generali ,asa, prin CV este copil. Toti au primit ORDIN sa intre in aceasta organizatie. ORDIN. PUNCT. Gelsor a ajuns prima firma de bokeraj cu tranzactii de cupoane, in special pentru nimeni nu se lua de ei, lucrind masiv pe piata neagra, luand certificate de la tarani, la pret de nimic si valorificindu-le la bursa ( celelalte societati de brokeraj erau limitate la 8 % comision, ei cistigau in medie 50%).
"
Acum intelegeti? Acum intelegeti de ce Iliescu a fost atat de nociv acestei tari?
Pentru ca el a pastorit toata sleata de securisti, Vantu, Voiculescu, Copos, si altii, care s-au umplut de bani prin deiverse scheme : Caritas, Bancorex, FMi, Banca Columna, Banca religiilor etc.
O sa mai scriem despre asta.

Green Revolution

cititi neaparat si
Ioana Maria Vlas a iesit din puscarie: SOV a fost albit de un procuror. Imi doresc ca cel vinovat sa plateasca, si apoi mor linistita

Stenogramele lui SOV printre randuri. Firul rosu

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu