Babuinii conduc Romania - astazi Andrei Marga

Preşedintele ICR, Andrei Marga, a susţinut, marţi, la o dezbatere privind imaginea României în străinătate, că va trebui insistat pe "lucrurile tari", precum teoreme, ipoteze şi teorii ştiinţifice, potrivit Mediafax.
Marga a susţinut, la o dezbatere organizată de comisiile parlamentare de politică externă, că în promovarea imaginii României ar trebui insistat asupra laturii ştiinţifice a culturii româneşti.
"Mai trebuie şi efortul prezenţei cu lucrurile tari, lucrurile tari înseamnă astăzi ipoteze, teorii, teoreme ştiinţifice. Acestea sunt lucrurile care contează. Să ne uităm bine ce fac vecinii noştri, să ne uităm la maghiari, la polonezi, la cehi. O spun foarte direct, şi la acest Institut Cultural Român, sigur că nu e foarte salutată în prima clipă ideea - nu am spus ca să părăsim, vai de mine, trebuie să mergem cu filmul înainte, cu pictura, în pictură România poate da performanţe şi a dat, trebuie să încurajăm acest domeniu.

Dar trebuie să spunem limpede, competiţia s-a mutat între timp sau cel puţin include astăzi şi aceste domenii mai tari - ştiu că nu place artiştilor, dar place inginerilor - inovaţia tehnologică, să fim clari, e cea care îţi aduce beneficiile pe piaţă", a explicat Marga.

via:Facebook

Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu