Cristian Campeanu - 70% dintre romani se inseala


" Nu susţinem că Adrian Năstase conduce din umbră USL sau că Ponta, Antonescu şi Voiculescu se comportă ca nişte marionete conduse din închisoare de condamnatul Adrian Năstase, ci că toţi fac ceea ce spune Năstase pentru că sunt convinşi că Năstase are 100% dreptate, sunt convinsi că el reprezintă „normalitatea" societăţii româneşti, iar ultimii opt ani, aberaţia ce trebuie corectată. Începând din momentul condamnării lui Năstase, atât guvernul României cât şi liderii USL se află într-o cursă nebunească pentru a salva ceea ce putem numi „paradigma Năstase" a politicii româneşti. În această paradigmă, un grup mic de privilegiaţi proveniţi din rândurile fostului Partid Comunist şi ale fostei Securităţi controlează în chip discreţionar structurile puterii de stat şi relaţiile economice în totală impunitate şi, în acest scop, colaborează pentru a-şi subordona instituţiile statului de drept şi, în primul rând Justiţia. 
Şocul condamnării lui Năstase a fost şocul spargerii acestei paradigme dominante şi, de atunci, USL Ponta&Antonescu-Voiculescu, Antena3, RTV şi toată oligarhia se străduiesc să o refacă din ruine. În acest fel se explică şi suspendarea lui Băsescu, şi lansarea temei „coloniei" (de fapt demonizarea si antagonizarea Occidentului ca agent al reformei şi statului de drept), aşa se explică ineptul naţionalism economic al guvernului şi aşa se explică şi cazul Diaconu amintit la început şi încercarea de a trece Justiţia sub controlul majorităţii parlamentare.
Calea pe care a apucat România sub mirajul USL este calea refacerii cu orice preţ a „paradigmei Adrian Năstase", este calea salvării oligarhiei, a corupţiei generalizate, a naţionalismului primitiv şi a anti-occidentalismului, o cale pe care am numit-o „fascizarea României". Preţul este anihilarea statului de drept şi ieşirea din Europa şi, în acest moment, 70% dintre români par să creadă că merită plătit. Ei bine, 70% dintre români se înşală! "


Comments

Popular posts from this blog

"Poze Soc" din Lost - Gafa la Antena 1

Bestoftheweb.ro 02/25/2012 (a.m.)

Babuinii conduc Romania - astazi babuinul Relu Fenechiu